ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

16/4/14

Δενδροφύτευση σε συνεργασία με τον σύλλογο Λιβαδιωτών

Δενδροφύτευση στην περιοχή της επέκτασης Ευαγγελικών και πιο συγκεκριμένα στο χώρο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το...
κτίριο του Συλλόγου Λιβαδιωτών πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος & Πρασίνου και τον Σύλλογο Λιβαδιωτών Κατερίνης.

Χρήστος Γκουγκουρέλας: «Έχουμε αυξήσει το πράσινο σε ποσοστό 50% στον αστικό ιστό της πόλης»

Αναφερόμενος στη δενδροφύτευση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Γκουγκουρέλας τόνισε: «Σε συνέχεια του προγραμματισμού μας για την Αστική ανάπλαση της Επέκτασης Ευαγγελικών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λιβαδιωτών, δενδροφυτεύουμε τον χώρο στον οποίο πρόκειται να στεγαστεί το κτίριο του συλλόγου. Είναι μία πρωτοβουλία που ενισχύει το πράσινο, ομορφαίνει την ζωή μας και αφορά πρωτίστως την αισθητική αναβάθμιση του ευρύτερου αστικού περιβάλλοντος. Έγιναν σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας στοχευμένα, μεθοδικά και οργανωμένες προσπάθειες, με αποτέλεσμα να έχουμε αυξήσει το πράσινο σε ποσοστό 50 %μέσα στον αστικό ιστό της πόλης. Αυτό έγινε μέσω των άοκνων εργασιών όλων των υπαλλήλων και του προσωπικού του Δήμου με στόχο να αναπτυχθεί η οικολογική ευαισθησία και περιβαλλοντική ευθύνη».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Λιβαδιωτών Σωτήριος Μπέλλης σημείωσε: «Ο Σύλλογός μας, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεών του, με την φύτευση δέντρων συμβάλλει σήμερα στη διαμόρφωση ενός νέου πνεύμονα πρασίνου στο χώρο που μας έχει παραχωρηθεί αναμορφώνοντας όχι μόνο το συγκεκριμένο σημείο, αλλά την ευρύτερη περιοχή. Μας βοήθησε ο Δήμος Κατερίνης με τις υπηρεσίες του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και τους ευχαριστούμε για την προσφορά των δέντρων και όλες τις διευκολύνσεις. Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού, γιατί και το περιβάλλον είναι πολιτισμός και μας αφορά όλους».

Στη δενδροφύτευση παρέστησαν επίσης, εργαζόμενοι στον τομέα περιβάλλοντος και πρασίνου, μέλη του συλλόγου Λιβαδιωτών, καθώς και κάτοικοι της περιοχής, ενώ φυτεύτηκαν μεγάλα, ανθεκτικά δέντρα όπως λυγούστρα, κερλετόρια, τούγια κ.α.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου