ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

23/4/14

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Είναι βέβαιο ότι θα εκλεγώ ακόμη κι αν όλοι είναι εναντίον μου

Απόλυτα αισιόδοξος για την επιτυχή εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο στις εκλογές της 25ης Μαΐου εμφανίστηκε την Τρίτη 22 Απριλίου από την Κατερίνη ο υπ. ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης (ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.) Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Σε μια συνέντευξη τύπου εφ' όλης της ύλης, ο κ. Ψωμιάδης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του συμμετέχει στις εκλογές, από τη στιγμή που...
"τα παλιά κόμματα έχουν πεθάνει" και αναφέρθηκε στις προσπάθειές του για να ενωθούν οι δυνάμεις της Κεντροδεξιάς, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η συμπόρευση με τον Βύρωνα Πολύδωρα, πρόεδρο της "Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό". "Σε ώρες κρίσιμες για την πατρίδα είναι υποχρέωση κάθε υπεύθυνου πολιτικού άνδρα να προτάξει το εθνικό και το συλλογικό συμφέρον" είπε χαρακτηριστικά. Οι Έλληνες μας θέλουν ενωμένους απέναντι στην ισοπέδωση της μεσαίας τάξης και της εθνικής μας περηφάνιας και αξιοπρέπειας δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης.

Ο υπ. ευρωβουλευτής τόνισε ότι η αποδοχή του κόσμου απέναντί του είναι τεράστια, κάτι που το διαπιστώνει κατά τη διάρκεια της περιοδείας που έχει ξεκινήσει ανά την Ελλάδα και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει η ανάλογη προβολή από τα μεγάλα ΜΜΕ της Αθήνας.

"Έμεινα πιστός στις θέσεις της Ν.Δ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, υπογράμμισε ότι πρεσβεύει αυτά που στήριζε πάντα η κεντροδεξιά οικογένεια. "Εγώ δεν μετακινήθηκα από τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως εγώ τη γνώρισα. Εκεί έμεινα σταθερά και πολλές φορές πλήρωσα τις θέσεις μου, τη φωνή μου και την αυθεντικότητά μου" επισήμανε.

Επιπλέον, ο κ. Ψωμιάδης επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα σχετικά με το ενδεχόμενο που υπήρξε να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. εξιστορώντας τα όσα προηγήθηκαν της τελικής του απόφασης. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως αρχική του πρόθεση ήταν να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αρκεί να υπήρχε η
ανάλογη τροπολογία. "Θα ήταν η πιο εύκολη αυτοδιοικητική νίκη" υποστήριξε. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε, οπότε αποφάσισε να κατέβει ως ευρωβουλευτής και να κριθεί βάσει του σταυρού από το λαό.

"Με διαβεβαίωναν επί ένα μήνα ότι θα βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο, κάτι που τελικά δε συνέβη, οπότε και υπέβαλα την παραίτησή μου" κατέληξε. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αφήσει σαφείς αιχμές για ανθρώπους του περιβάλλοντος Σαμαρά που έχουν δικαστικές εκκρεμότητες, σε αντίθεση με τον ίδιο. "Εμένα δε με καθάρισε ο
Σαμαράς, αλλά τα μεγάλα αφεντικά, που ήθελαν να προωθήσουν δικά τους δουλικά" είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως αποχώρησε όχι επειδή δεν μπήκε στο συνδυασμό, αλλά εξαιτίας της συμπεριφοράς απέναντί του. "Μ' αυτή τη γενόσημη Νέα Δημοκρατία της Πολιτικής Άνοιξης δεν έχω καμία σχέση" κατέληξε.

Εγκληματικό να ζητούν εκλογές

Ο επικεφαλής της ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. πρόσθεσε ότι θα ήταν εγκληματικό να ζητούν κάποιοι εθνικοί εκλογές τη στιγμή που η χώρα έχει ανοιχτά μέτωπα. Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι αφοριστικό κόμμα που δεν έχει πείσει, ενώ για το "Ποτάμι" του Στ. Θεοδωράκη είπε ότι δίνουμε μεγάλη έμφαση και αξία σε μια
πρωτοβουλία που θα κριθεί. "Πιστεύω ότι στην πορεία το Ποτάμι θα θολώσει" σχολίασε. Όσον αφορά στη "Χρυσή Αυγή" ο κ. Ψωμιάδης επισήμανε ότι στη δημοκρατία οι ιδέες δε φυλακίζονται και καταδίκασε κάθε ακραία συμπεριφορά απ' όπου κι αν προέρχεται. Όσο υπάρχει πείνα και δυστυχία, συμπλήρωσε, αν δεν είναι η "Χρυσή Αυγή" θα είναι κάτι άλλο.

Ο κ. Ψωμιάδης απέφυγε να πάρει θέση υπέρ του Απ. Τζιτζικώστα ή του Γ. Ιωαννίδη για τη διεκδίκηση της περιφέρειας δηλώνοντας ότι βρίσκεται στη μέση και έχει φίλους παντού, ενώ αναφερόμενος στο δήμαρχο Κατερίνης Σ. Χιονίδη δήλωσε fan, αφού, όπως είπε, έχει κάνει τεράστιο έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου