ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

17/4/14

H Τριανταφυλλιά Διαμαντοπούλου μαζί με 2 ακόμη υποψήφιους ευρωβουλευτές στην Καβάλα: «Πρώτα η Ελλάδα- Πρώτα οι Έλληνες»

Δύο υποψήφιοι Ευρωβουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (Τριανταφυλλιά Διαμαντοπούλου, Δημήτριος Κιούσης) και ένα ιδρυτικό στέλεχος της παράταξης (Αθανάσιος Μπέλτσιος) επισκέφθηκαν, το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, την Καβάλα και θέλησαν να συναντηθούν με τα τοπικά ΜΜΕ για να εκφράσουν τις...

θέσεις του κινήματος τους και παράλληλα να παραπονεθούν για την άρνηση προβολής τους από τα αθηναϊκά ΜΜΕ, τα οποία και κατηγόρησαν ότι «λειτουργούν εργολαβικά σε αντίθεση με αυτά της επαρχίας, που δεν κάνει διακρίσεις σε κανένα κόμμα και κίνημα.» Η συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Συντονιστικής Επιτροπής Καβάλας των ΑΝ.ΕΛ., με την κ. Διαμαντοπούλου να ξεκινάει την εισήγησή της λέγοντας ότι «θα πρέπει να υποστηριχθεί η Ανατολική Μακεδονία διότι υπάρχουν πολλά σημαντικά θέματα στα οποία πρέπει να δοθεί βαρύτητα. Συνομιλήσαμε με την συντονιστική επιτροπή της Καβάλας και συμφωνήσαμε πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην διέλευση του αγωγού ΤΑΡ, γιατί μιλάμε για τα κομμάτια από τα οποία περνάει ο αγωγός και η ζημιά που θα προκληθεί στην γεωργία θα ειναι τεράστια. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί και να διεκδικήσουμε να αλλάξει πορεία ο αγωγός.»

Από εκεί και πέρα η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε το ζήτημα του Τουρκικού προξενείου «μια πληγή για όλη την περιοχή και όλη την Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι «οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να καταλάβουν πως αν οι Τούρκοι διεισδύσουν μέσω της Θράκης στην Ελλάδα, τότε είναι εύκολο να μπουν και στην Ευρώπη, πράγμα που θα έχει μεγάλες επιπτώσεις όχι μόνο στην Ελλάδα», ενώ κατήγγειλε ότι «προωθείται κατάργηση των λιμανιών και αυτό είναι ένα μείζον ζήτημα που αφορά την Καβάλα». Παράλληλα η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στα ζητήματα του τουρισμού και των λαθρομεταναστών, ενώ δεσμεύτηκε ότι από πλευράς της θα κάνει ότι μπορεί για να δώσει βαρύτητα στο κομμάτι της Ανατολικής Μακεδονίας, αλλά και οποιοδήποτε άλλο θέμα σε όλη την Ελλάδα – δηλώνοντας, χαρακτηριστικά, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσει να διεκδικεί

Τον λόγο έλαβε, εν συνεχεία, ο Δ. Κιούσης ο οποίος αποκάλεσε τους ΑΝ.ΕΛ. «το πραγματικό ποτάμι της ανατροπής, ένα κόμμα που έχει σαν στόχο να ανατρέψουμε όλα αυτά με τα οποία η συγκυβέρνηση έχει οδηγήσει την χώρα μας σ αυτή την καταστροφή» και συνέχισε λέγοντας ότι «τα προβλήματα της Ελλάδας είναι πάρα πολλά, γι αυτό το σύνθημά μας είναι “Πρώτα η Ελλάδα- Πρώτα οι Έλληνες” Δεν είμαστε αντιευρωπαιστές, αλλά πρώτα απ όλα εμείς. Για αυτό όποιοι εκλεγούν από εμάς θα μετέχουμε στις συμμαχίες των αντιφεντεραλιστών. Παρότι δεν θέλουμε να γίνουμε μια επαρχία της Γερμανίας είμαστε υπέρ των κρατών –εθνών της Ευρώπης και όχι υπέρ της ομοσπονδιοποίησης της Γερμανίας.»

Στην συνέχεια ο κ. Κιούσης απευθύνθηκε στον κόσμο της Καβάλας -χαρακτηρίζοντας εαυτόν ως άνθρωπος της «πιάτσας» και της δουλειάς- δίνοντας το δικό του στίγμα για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μαστίζει την Ελλάδα, την ανεργία. Χαρακτηριστικά ο κ. Κιούσης τόνισε ότι «ένας απλός νους όπως εγώ μπορώ να βρω την λύση στον Πρωτογενή Τομέα με την εκμετάλλευση του Τουρισμού, της Κτηνοτροφίας και της Γεωργίας. Δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα προς αυτό τον τομέα. Του τουρισμού. Οι περισσότεροι απουσίαζαν και απλά ψήφιζαν τα ισοζύγια που τσάκισε τον Έλληνα αγρότη. Η ύπαιθρος μαράζωσε και ειδικά εδώ με το πέρασμα του αγωγού που θέλει να πάρει τα καλύτερα χωράφια χωρίς να δίνει κανένα όφελος και φυσικό αέριο», ενώ από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έχουν πολύ δυνατή φωνή στο Κοινοβούλιο.

Την συνέντευξη τύπου έκλεισε ο Θανάσης Μπέλτσιος, ο οποίος μίλησε για ένα «πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο των ΑΝ.ΕΛ., ένα ψηφοδέλτιο το οποίο πρωτοτυπεί συμπεριλαμβάνοντας απλούς πολίτες που δεν έχουν σχέση με τζάκια και πολιτικές καριέρες» και επεσήμανε ότι «για εμάς ο πολίτης βρίσκεται πάνω από όλα, και το αποδείξαμε μένοντας σταθεροί στις απόψεις μας.»

Στην συνέχεια ο κ. Μπέλτσιος (εκ των ιδρυτικών μελών των ΑΝ.ΕΛ.) χαρακτήρισε το κόμμα του «την μοναδική πολιτική δύναμη που στις προηγούμενες εκλογές κατέγραψε μια δυναμική κίνηση αλλά σήμερα είναι αποκλεισμένοι από παντού. Και αν δεν ήταν τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν το έργο μας και τις θέσεις μας δεν θα μας ήξερε κανείς τι προσφέρουμε και γιατί προσπαθούμε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τελευταίες στατιστικές έχουμε μόνο το 2,5% του τηλεοπτικού χρόνου, γιατί έτσι θέλουν οι «εργολάβοι» της τηλεόρασης», ενώ κλείνοντας έδωσε το δικό του στίγμα για τις περιφερειακές εκλογές στην περιφέρεια ΑΜΘ, επισημαίνοντας ότι «θέλουμε να βάλουμε τον πήχη ψηλά με τον Τέρενς Κουίκ να ηγείται των προσπαθειών μας. Θα κάνουμε παρεμβάσεις και θα συγκρουστούμε με το κατεστημένο. Όλα θα τα καταφέρουμε αρκεί να μας αφήσουν.»

www.kavalapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου