ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

17/4/14

Ποιά ενημέρωση έχουμε κύριε Δήμαρχε; Ανακύκλωση on 03 Ιουλίου 2010

Γράφει η Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη

Η εποχή μας είναι της πληροφόρησης, της γρήγορης εικόνας, των blogs, του twitter, του facebook. Δύσκολα δυστυχώς αγοράζουμε και διαβάζουμε στις μέρες του πρωτογενούς πλεονάσματος εφημερίδες. Οι...
περισσότεροι νέοι στριμώχνονται στα netcafé και στο σπίτι τους, όσοι μπορούν, προσπαθώντας να ενημερωθούν από το διαδίκτυο. Οι μεσήλικες έχουμε κλείσει την τηλεόραση γιατί δε μας προσφέρει αυτά που πρέπει να ακούσουμε αλλά αυτά που θέλουν οι καναλάρχες φιλτραρισμένα για να χειραγωγήσουν την ελεύθερη σκέψη.

Επειδή έχω ακόμη τη δυνατότητα του διαδικτύου, πριν πολύ καιρό «μπήκα» στην ιστοσελίδα του δήμου θέλοντας να ενημερωθώ. Σκοτάδι, μια ομίχλη απλώθηκε μπροστά μου στην οθόνη του υπολογιστή. Ψάχνοντας μάταια το θέμα του πολιτισμού και του τουρισμού που με ενδιέφερε, συνειδητοποίησα ότι η θεματική της Παιδείας έχει να ενημερωθεί από 10 Ιουνίου 2010 αναφέροντας μόνο τα σχολικά συγκροτήματα της καλλικρατικής επικράτειας, του Πνευματικού Κέντρου από 21 Ιουνίου 2010, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από τις 25 Μαΐου 2010 κι ακόμη είναι υπό κατασκευή με μια συγγνώμη φαρδιά πλατιά, του Δημοτικού Ωδείου από 21 Ιουνίου 2010, ενώ έχουν γίνει πολύ αξιόλογες συναυλίες με τον Παναγιώτη Λυμπανοβνό και τη πολυτονική ορχήστρα από τις οποίες δεν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό στη σελίδα. Του θερινού κινηματογράφου από 21 Ιουνίου 2010, για τις Αδελφοποιημένες πόλεις από 21 Ιουνίου 2010, για τις Γιορτές και τα έθιμα από 1 Ιουλίου 2010. Αλήθεια, οι αδελφοποιήσεις πού ωφέλησαν; Στα πεζοδρόμια αυτοκινήτων, στους ποδηλατοδρόμους, στο πράσινο;

Και συνεχίζω Για τον αθλητισμό από 20 Απριλίου 2012, για τον τουρισμό και συγκεκριμένα για την Ολυμπιακή Ακτή από 23 Ιουνίου 2010. Για το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου υπάρχει μοναχά μια σκοτεινή φωτογραφία χωρίς σχόλια. Για τα αξιοθέατα, μας ζητούν συγγνώμη από τον Μάη του 2010. Όπως και για τη καθαριότητα, την ίδια χρονολογία γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει καθαρή πόλη. Τι να γράψουν; Για την Ανακύκλωση, η δημοτική μας αρχή από 3 Ιουλίου 2010 αισθάνεται μια υπερηφάνια ότι τα κατάφερε με μια αφίσα. Για τον ΧΥΤΑ από 25 Μαΐου 2010 υπό κατασκευή. Για τον Βιολογικό καθαρισμό από 28 Ιουλίου 2010 έχουν ένα μεγάλο άρθρο για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα …

Ανακύκλωση on 03 Ιουλίου 2010

Τα δελτία Τύπου ομολογώ ότι είναι τα μόνα ενημερωμένα, τα Πολυμέσα έχουν να ενημερωθούν από 9 Ιουνίου 2013 και στα WEBTV υπάρχει ένα απλό βίντεο με φωτογραφίες από τον δήμο Κατερίνης. Όσο για την ιστορία της πόλης μας, τελευταία ενημέρωση έγινε από τη 2η Ιουνίου 2010. Εάν θελήσει δηλαδή κάποιος μελλοντικός επισκέπτης να γνωρίσει επίσημα τι μπορεί να του προσφέρει αυτή η πόλη θα χαθεί στην αιθαλομίχλη της ανυπαρξίας .

Θα ήθελα να μάθω λοιπόν το γιατί. Γιατί μόνο οι διαγωνισμοί και οι προμήθειες είναι το μοναδικό θέμα που συζητείται στα δημοτικά συμβούλια επί τροχάδην και ο πολιτισμός είναι ανύπαρκτος; Για την κατάσταση αυτή φυσικά δεν φταίνε οι υπάλληλοι αλλά οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι που καθήκον τους είναι να ενημερώνουν συνεχώς τον ιστότοπο. Εκτός αν δεν έγινε τίποτε αξιόλογο για να προβληθεί και άδικα ενημερώνω τον συνδημότη.

Δεν έχουν το δικαίωμα κάποιοι που εκλέχθηκαν για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των δημοτών να τους στερούν την ενημέρωση. Δεν δικαιούνται να μην ενημερώνουν τους δημότες για τα θέματα της πόλης που γι’ αυτά ξέρουν πολύ καλά να τους φορολογούν μέσω της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΚ.

Η  επίσιμη προεκλογική περίοδος αρχίζει και έχω το δικαίωμα ως πολίτης να κρίνω τα έργα των πέντε χρόνων. Με τον δημοκρατικό τρόπο που διοικείται η πόλη μας τόσα χρόνια δεν μπορώ ως πολίτης να εκφράσω τη γνώμη μου.

Δεν θα σας πω ούτε λύσεις ούτε προτάσεις για την ιστοσελίδα γιατί δεν θέλετε να ακούσετε. Άλλωστε σε ένα μήνα θα ανατραπούν πολλά πράγματα στον δήμο μας. Ο πολίτης θα έχει φωνή, βήμα, ελεύθερο χώρο συμμετοχής. Ναι, θα αγωνιστώ γι’ αυτό, γιατί εσείς έχετε κουραστεί και οι πολίτες το έχουν καταλάβει. Οι δημιουργοί την έχουν νιώσει καλά στο πετσί τους περπατώντας σε τούτη τη μουντή πόλη που την αγαπούν αλλά δεν μπορούν να εμπνευστούν από αυτήν. Οι πολίτες θα σας δώσουν αυτή τη δυνατότητα να αποχωρήσετε αφήνοντας ένα «ζηλευτό» έργο πίσω σας για να ανοίξουν νέους, άλλους δρόμους για το μέλλον των παιδιών τους. Γιατί ο τόπος μας αξίζει μια καλύτερη τύχη.



www.antilogospierias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου