ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

9/5/14

Η Ελλάδα κατακτά την δεύτερη θέση Παγκοσμίως - Δείτε που...

Τη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τη συμβολή των... φωτοβολταϊκών στη συνολική κατανάλωση ενέργειας απέσπασε η Ελλάδα το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών.


Συγκεκριμένα, τα φωτοβολταϊκά κάλυψαν το 6,7% της εγχώριας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.


Παράλληλα, το 2013 η Ελλάδα βρέθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας αγοράς σε ό,τι αφορά τη νέα ετήσια εγκατεστημένη ισχύ, με 1.043 νέα μεγαβάτ φωτοβολταϊκών.

Η κατά κεφαλή εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών, στην Ελλάδα είναι η πέμπτη υψηλότερη διεθνώς.

Με βάση τα στοχεία του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών, η παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά το 2013 αποσόβησε την έκλυση περίπου 2,7 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα.

Σχετικά με τη συνεισφορά των φωτοβολταϊκών στα δημόσια έσοδα, το 2013 στην Ελλάδα παρήχθη το 0,84% του ΑΕΠ (με το 40% να αφορά εγχώρια προστιθέμενη αξία), εισπράχθηκε ΦΠΑ τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ από νέες εγκαταστάσεις, δημιουργήθηκαν νέα φορολογικά έσοδα τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά, την περίοδο 2008- 2013, ανέρχονται σε 5 δισ. ευρώ.

fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου