ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

26/7/14

ΠΙΕΡΙΑ....Ουδεν νεοτερον για φυσικο αεριο


Επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά από τον Αντώνη Καρπούζα.
Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2014

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκε ο ελληνικός λαός την..
μείωση κατά 15% της τιμής αγοράς του φυσικού αερίου.

Η συμφωνία μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Gasprom της αγοράς του φυσικού αερίου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο του 2013 στα 393 δολάρια ανά 1000 κυβικά , είναι αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής και επίμονης προσπάθειας .

Από την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς του φυσικού αερίου ο οποίος διέρχεται μέσω της περιφερειακής ενότητας Πιερίας , η προσπάθειά μας ήταν η παροχή του φυσικού αερίου των οικοδομών κάτι πού δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έγινε.

Προσπάθησα κατ’ επανάληψη ως Βουλευτής με την συνδρομή του τοπικού ΤΕΕ και των συναδέλφων του συλλόγου Διπλ. Μηχανικών Κατερίνης να υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημα μας . Υπήρξαν συναντήσεις με το υπουργείο Ανάπτυξης και την διοίκηση της ΔΕΠΑ . Κατέθεσα ερώτηση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης με αριθ. 9104 / 24-03-2005 .

Όλες οι προσπάθειες δυστυχώς δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα .

Ο αγωγός διανομής και οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις εντός της πόλης έχουν κατασκευασθεί. Οι ιδιωτικές εγκαταστάσεις σε οικοδομές πού κατασκευάσθηκαν μετά το 2004 επίσης.

Το καλοκαίρι τα τουριστικά καταλύματα χρησιμοποιούν ακριβό πετρέλαιο για την παρασκευή ζεστού νερού με αποτέλεσμα να προκαλείται ρύπανση στο περιβάλλον με έντονη οσμή καυσαερίων.

Ο Χειμώνας στην Βόρεια Ελλάδα βαρύς , ο κόσμος κρυώνει , ο πολίτης αδυνατεί να καλύψει το μεγάλο κόστος των καυσίμων .

Οι επιχειρήσεις αδυνατούν να καλύψουν το υψηλό κόστος παραγωγής και λειτουργίας.

Οι συνεχείς διαφημίσεις για δωρεάν σύνδεση φθηνής ενέργειας με φυσικό αέριο στην περιοχή της Αττικής προκαλούν την αίσθηση για άνιση μεταχείριση.

Αγαπητέ Πρόεδρε. Επειδή γνωρίζω προσωπικά τον τρόπο πού χειρίζεστε την κάθε περίπτωση ιεραρχώντας και δίνοντας λύσεις κατά προτεραιότητα θα ήθελα να σας παρακαλέσω να δώσετε λύση ΚΑΙ στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της βόρειας Ελλάδας.

Σε πρώτη φάση να συσταθεί ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης και να συνδεθούν οι περιοχές όπου διέρχεται ο αγωγός φυσικού αερίου.

Για την υλοποίηση αυτού όλοι οι συμπατριώτες μου θα σας ευγνωμονούν .

Με μεγάλη εκτίμηση

Αντώνιος Καρπούζας Πρώην Βουλευτής

στις Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου