ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

28/7/14

Με ευθύνη των γονέων, τα παιδιά θα παίζουν στις παιδικές χαρές (και) του Δήμου Κατερίνης

Με ευθύνη των γονέων, τα παιδιά θα παίζουν στις παιδικές χαρές (και) του Δήμου Κατερίνης, αφού καμία δημοτική παιδική χαρά δεν κατάφερε να «πιστοποιηθεί», σύμφωνα με τις προδιαγραφές....

Η απόφαση για το κλείσιμο των παιδικών χαρών, ισχύει από την 1η Ιουλίου, ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο εκάστοτε δήμος θα πρέπει να τοποθετήσει σήμανση με την οποία θα προειδοποιεί πως τα παιδιά θα παίζουν στην παιδική χαρά με ευθύνη των συνοδών τους.

Για το θέμα ρωτήθηκε από τον Αντώνη Μάντζιο, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, ο δήμαρχος, ο οποίος κατέθεσε τη δική του εκδοχή.Ο κ. Χιονίδης, παραδέχθηκε ότι η Νομοθεσία για τη λειτουργία των παιδικών χαρών έχει αλλάξει από το 2012, σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι χώροι πρέπει μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, να φωτίζονται, να διαθέτουν τουαλέτες και πιστοποιημένα παιχνίδια. «Τελικά, πρέπει να ψωνίζουμε υλικά για παιδικές χαρές από δύο, τρεις, εταιρείες στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χιονίδης.Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι το πλαίσιο προδιαγραφών για τις παιδικές χαρές πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστεί στα σημερινά (οικονομικά προφανώς) δεδομένα, αφού η κατασκευή παιδικής χαράς η οποία θα είναι πιστοποιημένη (άρα και με υψηλά στάνταρ ασφάλειας), είναι σήμερα σχεδόν απαγορευτική για τους Δήμους. «Αν το κράτος θέλει να επιβάλλει αυτό το πλαίσιο, πρέπει να πληρώσει», είπε ο δήμαρχος, σημειώνοντας πως όσες φορές βγήκαν προγράμματα χρηματοδότησης για κατασκευή πιστοποιημένων παιδικών χαρών, «τα χρήματα ήταν πολύ λίγα και έκλεισαν μέσα σε λίγες μέρες».




Επιτροπή Παιδικών Χαρών




Να σημειωθεί πως η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών Νομού Πιερίας, πρόεδρος της οποίας είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης κ. Στέφανος Νατσιός αφού ζήτησε στοιχεία από τους τρείς Δήμους του Νομού για την κατάσταση των συγκεκριμένων χώρων που υπάρχουν στην κάθε περιοχή διενήργησε ελέγχους και διαπίστωσε ότι: Στην περιοχή ευθύνης των τριών δήμων του νομού Πιερίας λειτουργούν συνολικά 137 παιδικές χαρές απ’ τις οποίες 59 στο Δήμο Κατερίνης, 33 στο Δήμο Δίου – Ολύμπου και 45 στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού.




Από αυτές καμιά δεν λειτουργεί έχοντας το απαιτούμενο πιστοποιητικό καταλληλότητας. Έτσι ζήτησε από τους Δήμους να λάβουν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την διακοπή λειτουργίας των παιδικών χαρών και να τοποθετήσουν συγχρόνως προειδοποιητική σήμανση σε κάθε παιδική χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου