ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

28/8/14

4o Μέρος : ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ….. ΤΗΣ ΜΟΡΝΑΣ…… ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡTΑΣ!!!

Ελεύθερες Σκέψεις
Γράφει ο Α. Π. ΤΕΡΖΗΣ

Η εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ» στην έκδοση της της 19.08.1999 δημοσιεύει ...το παρακάτω σχόλιο – είδηση:
«Και ενώ η εφημερίδα βρισκόταν ¨επί του πιεστηρίου¨, συνεργάτης της στήλης πληροφορήθηκε ότι ο Πασχάλης Μπροφίδης, αρχηγός της μειοψηφίας στο νομαρχιακό συμβούλιο, με πρόσφατες ενέργειές του εξασφάλισε κονδύλια ύψους 2 δις δρχ. για την υλοποίηση της τρίτης φάσης ενός μεγάλου έργου στην Πιερία, που είχε ξεκινήσει επί των ημερών του.
Πρόκειται για την...

ύδρευση – άρδευση της βόρειας Πιερίας μέσω του φράγματος της Μόρνας, ένα έργο που αποτελούσε όραμα του πρώην Νομάρχη, έργο πνοής για την Βόρεια Πιερία, συνολικού προϋπολογισμού 4 δις δρχ. Η φάση του έργου που θα υλοποιηθεί, με τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν, αφορά το τμήμα του αγωγή από το Μοσχοπόταμο μέχρι το Αιγίνιο».
Τελικά, η «διευθέτηση αυτή του ορεινού χειμάρρου», που «βαφτίστηκε» στη συνέχεια ΦΡΑΓΜΑ, με αρχικό προϋπολογισμό 2 δις δραχμές στις 26.09.1997 στις 19.08.1999 (Δηλαδή μετά 2 χρόνια, παρά ένα μήνα), «εξασφαλίστηκαν» άλλα 2 δις δραχμές! για ν’ανέλθει – επί του παρόντος – ο προϋπολογισμός του στα 4 δις δραχμές! Άραγε το τελικό κόστος του, μέχρι σήμερα, σε ποιο ύψος βρίσκεται; Πόσες μελέτες και ποιού ύψους δαπάνης περιμένουν την προώθησή τους;
Η Αντιπεριφέρεια Πιερίας υποχρεούται στη δημοσίευση όλων των οικονομικών στοιχείων που αφορούν τη διαμόρφωση της τελικής δαπάνης καθώς και τον υπάρχοντα σχεδιασμό – προγραμματισμό, για τη συνέχεια, όπως και ποιος ή ποιοι ευθύνονται για την κατάντια των εγκαταστάσεων διυλιστηρίου, φρεατίων κ.λπ. σύμφωνα με τις εικόνες που παρουσίασε η ΔΙΟΝ TV.
Επι πλέον προκύπτει άμεσα και η αναζήτηση ευθυνών τόσο από τη Διοίκηση όσο και από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τη Δικαιοσύνη.

(Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου