ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

19/9/14

ΚΑΤΕΡΙΝΗ...Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την 6η ΕΒΕΠ

Την ερχόμενη Παρασκευή (26 Σεπτεμβρίου) ανοίγει τις πύλες της η 6η ΕΒΕΠ, στην οποία συμμετέχουν 130 επιχειρήσεις από την Πιερία και την υπόλοιπη Ελλάδα.....

Μια εβδομάδα απομένει για την έναρξη της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας-Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά από το Επιμελητήριο και το Δήμο Κατερίνης, ενώ και φέτος έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης

Οι εργασίες στην περιοχή της εμποροπανήγυρης Κατερίνης, έχουν ξεκινήσει, ώστε να στις αρχές της εβδομάδας να ξεκινήσουν οι συμμετέχοντες να στήνουν τα περίπτερά τους, που φέτος αναμένεται να είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Όπως έχουν τονίσει οι διοργανωτές, η συμμετοχή των εκθετών θα είναι αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (υπολογίζονται σε 130 οι εκθέτες), αφού χρόνο με το χρόνο, ο θεσμός εξαπλώνεται πολύ πιο έξω από την Πιερία



Χθες το πρωί, στο χώρο που «στήνεται» το εκθεσιακό κέντρο, ο δήμαρχος Κατερίνης και ο πρόεδρος του ΕΒΕ, μίλησαν για τη φετεινή έκθεση, απευθύνοντας κοινό κάλεσμα στους πολίτες της Πιερίας να την επισκεφθούν.

«Και φέτος θα έχουμε μια μεγάλη έκθεση στην Κατερίνη, στην Πιερία μια έκθεση που ξεφεύγει από τα σύνορα του νομού», ανέφερε ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για μια «έκθεση του νομού», αλλά για μια περιφερειακή έκθεση, με συμμετοχές εκθετών και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Συνεχίζοντας ο κ. Χιονίδης, τόνισε ότι η συγκεκριμένη έκθεση απέδειξε οτι σε μια περίοδο κρίσης υπάρχουν τρόποι «δυναμικής αντίδρασης» της κοινωνίας, της τοπικής οικονομίας, αλλά ιδιαίτερα των τοπικών μικρών ή και λιγότερο μεγαλύτερων επιχειρήσεων.

Ο δήμαρχος Κατερίνης, υποστήριξε ότι οφείλουν οι Πιεριείς να επισκεφθούν την έκθεση, ώστε να δουν τους ανθρώπους οι οποίοι αγωνίζονται στον τόπο μας, εκτιμώντας ότι «θα εκπλαγούμε» από την υψηλή ποιότητα και την ποικιλία των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή μας.



Ως πρώτο και μοναδικό σύμμαχο στην διοργάνωση της 6ης ΕΒΕΠ, χαρακτήρισε το Δήμο Κατερίνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αφού ευχαρίστησε και προσωπικά τον κ. Χιονίδη, δεν έκρυψε ότι το ΕΒΕ είχε επιφυλάξεις για το «εγχείρημα» την πρώτη χρονιά που ξεκίνησε η ΕΒΕΠ. «Αυτή η προσπάθειά μας όμως έχει πάρει σάρκα και οστά, έγινε θεσμός πλέον και μέχρι και σήμερα στην 6η Εμποροβοτεχνική Έκθεση Κεντρικής Μακεδονίας με μοναδικό σύμμαχο το δήμαρχο Κατερίνης πλέον διαπιστώνεται και από τους επιχειρηματίες που συμμετείχαν οτι φέτος θα έχουμε περισσότερα άτομα από κάθε χρόνο, αλλά και νέες επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε, ότι ο βασικός σκόπος της έκθεσης είναι η ανάδειξη των επιχειρήσεων της Πιερίας, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός, τις πολλές συμμετοχές επιχειρήσεων και εκτός Πιερίας.



Για τα «χαρακτηριστικά» της 6ης ΕΒΕΠ, μίλησε ο Α’ αντιπρόεδρος του ΕΒΕ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μάρκος Κουλούμογλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, ο φετινός εκθεσιακός χώρος καλύπτει μια έκταση 5200 τμ και αναμένεται να φιλοξενήσει 95 Πιερικές επιχειρήσεις και ακόμη 35 επιχειρήσεις από άλλες περιοχές της χώρας μας.

«Πλέον έχει γίνει θεσμός και όλα αυτά χάρη στις προσπάθειες και την υποστήριξη από το Δήμο Κατερίνης», υποστήριξε ο κ. Κουλούμογλου, ευχαιστώντας και δημόσια το Δήμο, όχι μόνο για την οικονομική στήριξη, αλλά και για τη βοήθεια που παρείχε μέσω των υπηρεσιών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου