ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

22/9/14

Τους βρήκαν πιασμένους χέρι – χέρι 700 χρόνια μετά...


Ένας από την ίδια περίοδο...
Ένας ανδρικός σκελετός φέρει στο κρανίο τραύμα από τσεκούρι και δεν αποκλείεται ο άνδρας αυτός να πέθανε σε κάποια μάχη.

Ένας άλλος βρέθηκε θαμμένος σε έναν λάκκο, με ταΈνας άνδρας και μια γυναίκα που έζησαν τον 14ο αιώνα βρέθηκαν θαμμένοι χέρι – χέρι σε σημείο κοντά σε εκκλησία στο Λέστερ. Οι δυο σκελετοί ήρθαν στο φως χάρη στις ανασκαφές εθελοντών τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Αυτό που απασχολεί κυρίως τους αρχαιολόγους τώρα είναι να ανακαλύψουν ποιο είναι το ζευγάρι που έμεινε θαμμένο χέρι – χέρι εδώ και επτά αιώνες αλλά και γιατί επιλέχθηκε ως χώρος ταφής τους το συγκεκριμένο σημείο και όχι μια εκκλησία που βρίσκεται εκεί κοντά.


«Έχουμε ξαναδεί παρόμοιους σκελετούς στο Λέστερ, να είναι ζευγάρια θαμμένα μαζί» είπε στη Mail Online η Βίκι Σκορ, αρχαιολόγος στο πανεπιστήμιο του Λέστερ. «Το θέμα είναι γιατί τους έθαψαν εδώ. Υπάρχει μια εκκλησία στο Χάλατον. Ήταν ένα ειδικό μέρος αυτό;», πρόσθεσε.


Μπορεί το παρεκκλήσι να ήταν ένας τόπος προσκυνήματος. Ή μπορεί το ζευγάρι που βρέθηκε θαμμένο να ήταν εγκληματίες ή ξένοι ή ακόμη και άρρωστοι και γι’ αυτό να τους έθαψαν εκτός της εκκλησίας.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως οι άνδρας και η γυναίκα που βρέθηκαν ήταν σχεδόν της ίδιας ηλικίας αλλά θα χρειαστούν ειδικές αναλύσεις για να μάθουν πόσων ετών ήταν όταν πέθαναν.


Τους βρήκαν ανάμεσα σε εννέα άλλους σκελετού πόδια του στο στήθος του, πιθανόν εξαιτίας κάποιας ασθένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου