ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

20/9/14

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΜΒΑ: ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)


Παρά νίκη για την καμπάνια «Όχι στην απόσχιση» στο δημοψήφισμα της Σκωτίας με διαφορά δέκα μονάδων, ορισμένοι υποστηρικτές του «Ναι» έδειξαν βίντεο που ισχυρίζονται ότι παρουσιάζουν ενδείξεις νοθείας.

Στον πρώτο ισχυρισμό, οι στοίβες των εγγράφων δημοψηφίσματος φαίνονται να είναι πάνω από σε πίνακα που ορίστηκε για το «Όχι» και ακόμα όταν μεγεθύνεται, το πρώτο χαρτί σε δύο από τις στοίβες δείχνει ξεκάθαρα ένα Χ να είναι σημειωμένο στο κουτί για το «Ναι».


Ο δεύτερος ισχυρισμός αναφέρει μια γυναίκα σε ένα εκλογικό κέντρο καταμέτρησης ψήφων. Παίρνει ένα χαρτί από τη στοίβα του «Όχι» και το τοποθετεί στη στοίβα του «Ναι», πριν από τη λήψη τουλάχιστον δύο φύλλων από τη στοίβα «Ναι» και την τοποθέτησή τους στη στοίβα «Όχι».

Παρότι αυτά τα βίντεο με κανέναν τρόπο δεν προσφέρουν απτές αποδείξεις της απάτης στην ψηφοφορία, μπορούν να τροφοδοτήσουν το συναίσθημα ότι το βρετανικό κατεστημένο είχε τόσο πανικοβληθεί από την προοπτική μιας ψήφου «Ναι», ώστε θα πηγαινε σε οποιαδήποτο τρόπο αποφυγής της ανεξαρτησίας της Σκωτίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου