ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

18/9/14

Τα sms με τα οποία ο Μπαλτάκος καθοδηγούσε Κασιδιάρη και Χρυσαυγίτες βουλευτές


Πριν από 6 μήνες, όλοι έπεφταν από τα σύνεφα όταν ο σήμερα προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο μιας συνομιλίας του με τον τότε γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Ο κ. Μπαλτάκος τότε είχε κάνει λόγο για μια «τυχαία» επαφή καθώς τον είχε επισκεφθεί γιαπρώτη φορά στο γραφείο του ο κ. Κασιδιάρης και δεν θα μπορούσε να τον διώξει. Η λογική έλεγε άλλα, όπως και η αντίδραση του γιου του Δημήτρη ο οποίος είχε επιτεθεί μέσα στη Βουλή εναντίον των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Κανείς δεν μπορούσε να αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία το εύρος των επαφών που είχε ο κ. Μπαλτάκος με τους χρυσαυγίτες.

Σήμερα, όμως, δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, βάζει τις ψηφίδες στη θέση τους και ολοκληρώνει το παζλ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά, ο κ. Μπαλτάκος είχε συνεχή επαφή με τη Χρυσή Αυγή όχι μόνο για να την επιβραβεύσει και να την εμψυχώσει αλλά και για να της υποδείξει ακόμη και το τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να ψηφίζουν σε διατάξεις νομοσχεδίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ένας στενός συνεργάτης του κ. Κασιδιάρη που ονομάζεται Ζούμπος, πιθανώς ο Θοδωρής Ζούμπος που ήταν υποψήφιος Βουλευτής Καρδίτσας, έστελνε sms στον εκπρόσωπο Τύπυ του κόμματος με τις παραγγελίες του κ. Μπαλτάκου.

Στο πρώτο μήνυμα ο κ. Ζούμπος ειδοποιεί τον κ. Κασιδιάρη στις 5.2.2013: «Μόλις πέρασε από γραφείο Τάκης Μιχαλόλιας (αδελφός του Νίκου Μιχαλολιάκου) και Τάκης Μπαλτάκος».

Το δεύτερο μήνυμα στις 25.2.2013: «Με είπε Μπαλτάκος ότι αύριο 12.00 στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 για Ρουπακιώτη πρέπει να είμαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μου είπε για Πέμπτη την τροπολογία των 85 για γένος στις Στρατιωτικές Σχολές. Του 'πα είμαστε ενήμεροι!»

Τα δύο άρθρα που είχε προσθέσει στο νομοσχέδιο ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης έδιναν στον Άρειο Πάγκο και στο ΣτΕ το δικαίωμα αναψηλάφησης των υποθέσεων αστικού χαρακτήρα μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τελικά με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, της Χ.Α. και των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταψηφίστηκε.

Το τρίτο sms έχει επίσης αποστολέα τον κ. Ζούμπο και αποδέκτη τον Ηλία Κασιδιάρη και έχει ημερομηνία 17.5.2013. «Πέρασε Μπαλτάκος και μας είπε να δώσουμε συγχαρητήρια στον Ηλιόπουλο».

Ο τότε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης έδινε συγχαρητήρια λίγα λεπτά μετά τις ύβρεις που είχε εκστομίσει ο Ηλιόπουλος από το βήμα της Βουλής και αναγκάστηκε ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης να τον απειλήσει ακόμα και με τον φρούραρχο της Βουλής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου