ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

2/10/14

Γιορτή Πουλιών 2014 στην Πιερία

Οι «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»
συμμετέχουν στις εκδηλώσεις στις 4 και 5 Οκτωβρίου 2014...

Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιούνται και φέτος τον Οκτώβριο εκδηλώσεις με τίτλο «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών» με στόχο την ευαισθητοποίηση στην ανάγκη προστασίας των φτερωτών κατοίκων της Ευρωπαϊκής ηπείρου αλλά και των ενδιαιτημάτων τους που είναι κυρίως οι υγρότοποι. Τη φετινή χρονιά οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στο φαινόμενο της μετανάστευσης.
Η...

Πιερία έχει το προνόμιο να διαθέτει σημαντικές υγροτοπικές εκτάσεις με διεθνή και παγκόσμια σημασία, για τις οποίες δυστυχώς δεν δείχνουμε το ενδιαφέρουν και την προσοχή που αξίζουν. Για το λόγο αυτό οι «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008» συμμετέχουμε στις φετινές εκδηλώσεις σε μια προσπάθεια να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας – μικρούς και μεγάλους – για την τεράστια σημασία των υγροτόπων όχι μόνο για τους φτερωτούς φίλους μας αλλά και για την επιβίωση του ανθρώπου. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με την οποία συνεργάζονται πολλές άλλες πανελλήνιας εμβέλειας και τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 οι «Φίλοι του Περιβάλλοντος», από τις 10:00 μέχρι 14:00, θα είμαστε στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης με περιβαλλοντικά παιχνίδια και κατασκευές για τους μικρούς μας φίλους. Θα ενημερώνουμε επίσης τους μεγάλους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σημαντικές για τα πουλιά περιοχές της Πιερίας και την ανάγκη να υπάρχει ενεργοποίηση των πολιτών για την προστασία τους, ιδιαίτερα σήμερα που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης η προστασία του περιβάλλοντος δεν θεωρείται πρώτη προτεραιότητα.
Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 και πάλι τις πρωινές ώρες θα είμαστε μαζί με άλλους φορείς και οργανώσεις στο Παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης.
Σας καλούμε όλους να πάρετε μέρος στις εκδηλώσεις παρατήρησης και ευαισθητοποίησης, να χαρείτε τη φύση αλλά και να συζητήσουμε ποια πρέπει να είναι η στάση των πολιτών απέναντι στα σημερινά μεγάλα προβλήματα του περιβάλλοντος και πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπισής τους.

Από το Δ.Σ. της Ένωσης Πολιτών «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου