ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

2/10/14

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΑΣ “3MARKET” ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» ΤΗΣ 29-9-014


1. Να μας φέρει απτά στοιχεία, ή την ζωντανή μαρτυρία, εδώ και τώρα, κάποιου ή κάποιων από τους εργαζόμενούς μας, ότι υπάρχει «εργασιακή ζούγκλα» στην επιχείρησή μας, ότι δήθεν «τρομοκρατούμε και συκοφαντούμε» τους εργαζόμενούς μας και ότι –δήθεν τους πιέζουμε, «να μην μπούνε στο σωματείο». (ΠΟΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ;) ...

2. Το Συνδικάτο, από τη μια μεριά, παραδέχεται και δεν αμφισβητεί, ότι εμείς, όπως και το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων, εφαρμόζουμε το Νόμο και τη Νομιμότητα και από την άλλη, μας κατηγορεί με ψευδολογίες και με σκοπό να μας συκοφαντήσει, ότι - δήθεν μειώσαμε τους μισθούς των εργαζομένων μας κατά 30% ότι δεν ξέρουν τι μισθό παίρνουν αυτοί, αν και έχουμε υπογράψει μαζί τους, τις σχετικές Ατομικές Συμβάσεις, όπου αμείβονται με 802 €/μήνα (με ελάχιστα 664 και 586€/μήνα, όπως προβλέπεται από την Εθν. Συλ. Συμβ. Εργασίας, που δεν εφαρμόζουμε, όμως, ενάντια στα στενά συμφέροντά μας).

3. Στους εργαζομένους μας με 4ωρη εργασία, καταβάλουμε 430 αντί 322,35 €/μήνα ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΤΑΚΤΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ, ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΗΣ.

4. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, κανενός εργαζομένου και όπου χρειάζεται, δίνονται και τα ανάλογα επιδόματα, καθώς δεν χρεώνονται τα λάθη στα ταμεία, σε βάρος των εργαζομένων.

5. ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟ χορηγούνται κανονικά, ανάλογα και με τις ανάγκες της επιχείρησης.

6. Λόγω στενότητας της επιχείρησης, εξαιτίας της Κρίσης ακόμη και σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις, όπως η δική μας, και προκειμένου να μην γίνουν περικοπές και απολύσεις, συμφωνήσαμε από κοινού, με τους εργαζόμενους, το επίδομα άδειάς τους να το λάβουν «IN NATURA», με προϊόντα από την επιχείρησή μας, ως απολύτως προσωρινό μέτρο.

7. Είναι γνωστό επίσης, ότι χωρίς να κινδυνεύει η υγεία και η ασφάλεια ενός εργαζομένου, αυτός μπορεί να απασχοληθεί και σε άλλη δουλειά, μέσα στην ίδια επιχείρηση. Η «ΜΟΝΙΜΌΤΗΤΑ» στο ίδιο πόστο, δεν μπορεί να ισχύει, στις σημερινές συνθήκες, όπου όλοι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, παλεύουμε μέρα με την μέρα, για την επιβίωση και την διατήρηση της εργασίας και της επιχείρησής μας. Άλλωστε, και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, επιδιώκουν, την ενίοτε, αλλαγή πόστου, από την καθημερινή τους εργασία.

8. Ούτε τα οικονομικά της επιχείρησής, μας επιτρέπουν να διατηρούμε συνεργείο καθαρισμού, που να καθαρίζει τις τουαλέτες, που χρησιμοποιούν, κυρίως και βασικά, οι εργαζόμενοι, όπως και τον χώρο που χρησιμοποιούν, ως κουζίνα.

ΕΠΕΙΔΗ οι «καταγγελίες» του παραπάνω «Συνδικάτου», ξεπερνούν την καλώς εννοούμενη πρόθεσή του να προστατεύει τα όποια συμφέροντα των εργαζομένων, και να μην πολιτικολογεί και εκτοξεύει κατηγορίες τελείως αόριστα και αναπόδεικτα, ενώ ευθέως βλάπτουν τη φήμη και δίνουν διαφορετική εικόνα της επιχείρησής μας στους πελάτες της, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας, για τα ανυπόστατα και αναπόδεικτα που διαδίδει «Η Πρωτοπορία».


Κατά τα λοιπά,

ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2-10-2014

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
3 MARKET


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου