ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

16/10/14

Κίνηση 75: «4.000 στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας»


Με κεντρικό σύνθημα «Όλα από την αρχή», τουλάχιστον 4.000 στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν άμεσα την αλλαγή πορείας, τη σύγκληση συνεδρίου με κεντρικό θέμα την αλλαγή ηγεσίας....

Τα στελέχη αυτά που συμμετέχουν στην Κίνηση των 75 αναμένεται να προβούν στις επόμενες κινήσεις τους ζητώντας αλλαγές χθες ώστε το ΠΑΣΟΚ να ανακτήσει τη χαμένη του ταυτότητα και όχι μόνο. Με τους μεταξύ χιλιάδων άλλων Μιχάλη Καρχιμάκη, Γρηγόρη Νιώτη, Γιώργο Πεταλωτή, Μανώλη Στρατάκη και Άσπα Παπαηλιούζητούν άμεσα να παρθούν από τα όργανα του κόμματος οι πρωτοβουλίες εκείνες που θα οδηγήσουν άμεσα σε συνέδριο και σε ανασύνταξη της παράταξης.

Με το ίδιο όνομα αυτό του ΠΑΣΟΚ και χωρίς υποκατάστατα Ελιές κλπ θα θελήσουν να γίνει η επανίδρυση του κόμματος που θα βασίζεται σε μια νέα ιδρυτική διακήρυξη που θα επισφραγίζει τις αρχές και τις αξίες του κόμματος πάνω στον άξονα του σοσιαλισμού.

Τόσο ο αριθμός όσο και το βάρος των υπογραφών φαίνεται πως θα δρομολογήσουν άμεσα εξελίξεις στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η Κίνηση των 75 από την ημέρα της σύστασής της έχει επισημάνει πολλάκις τη φθορά που υφίσταται το ΠΑΣΟΚ από τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία χωρίς να αποκομίζει κανένα όφελος αφού έχει διαλύσει την κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ. Η Κίνηση των 75 επισημαίνει πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κλείσει τον κύκλο της ήττας με την αυτοκριτική του, να αποκτήσει αυτονομία, να αλλάξει πολιτική και να αποκτήσει θεσμικά δημοκρατικό χαρακτήρα».

Μόνο με αυτόν τον τρόπο τονίζουν πως η παράταξη εκτός από δύναμη ευθύνης θα γίνει και δύναμη ελπίδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου