ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

28/10/14

Νεοκαισάρεια Διοργάνωση εκδρομής υπό την επίβλεψη του Συλλόγου «Κοτζά Αναστάς»


ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΙΛΚΙΣ

Διοργάνωση εκδρομής υπό την επίβλεψη του Συλλόγου «Κοτζά Αναστάς»...

Ημέρα εκδρομής : 9/11/2014
Τόπος συγκέντρωσης : Πλατεία Πόντου Νεοκαισάρεια
Ώρα συγκέντρωσης : 09:45
Ώρα αναχώρησης : 10:00
Συνολική διαδρομή σε χιλιόμετρα: 350
10:00- 11:30 Νεοκαισάρεια – Σπήλαιο Αγ. Γεωργίου (στάση 1.30 ώρα)
Ξεκινάμε την εκδρομή μας για το σπήλαιο του Αγ. Γεωργίου στο Κιλκίς. Το σπήλαιο είναι από τα αξιολογότερα της Ελλάδας και βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου Αγίου Γεωργίου, έχει έκταση άνω των χιλίων τετραγωνικών μέτρων και συνολικό μήκος εξερευνημένων διαδρομών τριακοσίων μέτρων και είναι διώροφο. Διαθέτει σπανιότατο διάκοσμο από κοραλλιογενές υλικό και πλήθος σταλακτιτών, σταλαγμιτών και συνθέσεων που του προσδίδουν ξεχωριστή ομορφιά. Το Σπήλαιο του Κιλκίς παρουσιάζει μεγάλο παλαιοντολογικό ενδιαφέρον. Βρέθηκαν πάνω από 300 δείγματα απολιθωμένων οστών ζώων σε πολύ καλή κατάσταση διατήρησης. Επιπροσθέτως, παρουσιάζει επιστημονικό ενδιαφέρον τόσο λόγω ευρημάτων προϊστορικών περιόδων όσο και από ιατρικής πλευράς ως κατάλληλο για θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων .Για όλα αυτά αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο και συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα αξιοθέατα του νομού Κιλκίς.

13:00 – 13:30 Σπήλαιο Αγ. Γεωργίου – μουσείο φυσικής Ιστορίας ( στάση 30 λεπτά)
Επόμενος σταθμός μας η Αξιουπολη και το μουσείο φυσικής ιστορίας. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης περιλαμβάνει συλλογές με θέμα το περιβάλλον και το φυσικό πλούτο της περιοχής και ευρύτερα. Τα εκθέματα του μουσείου παρουσιάζονται στις ενότητες:

1. Βοτανική
2. Πανίδα
3. Γεωλογία
4. Παλαιοντολογία
5. Πετρώματα & Ορυκτολογία
14:00 – 14:20 Μουσείο φυσικής Ιστορίας – Ι.Μ. Παναγίας Γουμενισσας ( στάση 2,30 ώρες)
Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Παναγίας Γουμενισσας. Η Ιερά Μονή αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Μακεδονίας και υπήρξε το εκκλησιαστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής για αιώνες. Παράλληλα, η μονή αποτέλεσε την αφορμή να δημιουργηθεί η ομώνυμη πόλη της Γουμενισσας , γύρω από το ιστορικό αυτό μοναστήρι. Μετά την επίσκεψη στο μοναστήρι , θα καθίσουμε για γεύμα σε κάποια ταβέρνα της Γουμενισσας και το απόγευμα επιστρέφουμε στο χωριό μας .
***Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα χωρίς να παραληφτεί τίποτα από τα αναφερόμενα
Κόστος εκδρομής κατά άτομο 10,00 €
*** Τα παιδιά έως 15 ετών ταξιδεύουν δωρεάν . το σύνολο των συνοδευόμενων ανηλίκων έως 15 ετών δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 25 παιδιά. Επιπλέον όλα τα ανήλικα άτομα του ταξιδιού θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα .
Η εκδρομή περιλαμβάνει
 Μεταφορά με διώροφο λεωφορείο
Είσοδο στο σπήλαιο του Αγ. Γεωργίου 2 € (για τους κατόχους μαθητικού η φοιτητικού
πάσο η είσοδος είναι δωρεάν με την επίδειξη του , στην είσοδο του σπηλαίου).
Η εκδρομή δεν περιλαμβάνει
 Είσοδο σε μουσείο φυσικής ιστορίας 1 €
 Προσωπικά έξοδα
 Γεύματα κατά την διάρκεια της εκδρομής


ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ
10,00€

*** Τα παιδιά έως 15 ετών ταξιδεύουν δωρεάν . το σύνολο των συνοδευόμενων ανηλίκων έως 15 ετών, δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 25 παιδιά. Επιπλέον όλα τα ανήλικα άτομα του ταξιδιού θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα.



Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν το αναλυτικό πρόγραμμα και περαιτέρω πληροφορίες από τα γραφεία του συλλόγου « Κοτζα Αναστας» .
Υπεύθυνοι ενημέρωσης :
1. Παπαδόπουλος Κυριάκος ΚΙΝΗΤΟ: 698 001 5550
2. Γεωργιάδου Σοφία ΚΙΝΗΤΟ: 694 883 7184
3. Παναγιωτίδης Αναστάσιος ΚΙΝΗΤΟ: 697 668 1576

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου