ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

17/10/14

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας «Η Πρωτοπορία» Για το εγγυημένο εισόδημα

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες
Η κυβέρνησης της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ θριαμβολογεί για την μεγάλη κοινωνική μεταρρύθμιση, όπως λένε, με αφορμή το νόμο για το εγγυημένο εισόδημα . Δηλαδή τα ψίχουλα που θα δώσουν στα πιο εξαθλιωμένα στρώματα της εργατικής τάξης μοιράζοντας την φτώχεια. Το λεγόμενο εγγυημένο εισόδημα είναι από τις περικοπές των επιδομάτων, και την φοροληστεία του λαού, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Τα...

ψίχουλα που θα δοθούν κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις είναι 13 Ευρώ την ημέρα. Mε αυτά η εργατική λαϊκή οικογένεια, πρέπει να φάει ,να μορφωθεί, να πάει στο γιατρό, να πληρώσει το ρεύμα, το νερό, το πετρέλαιο κλπ. Mε αυτά τα λεφτά μπορούν να ζήσουν αυτοί που νομοθετούν: Τελικά την ξετσιπωσιά η κυβέρνηση την κάνει νόμο .
Αυτοί που κατάργησαν τις Σ.Σ.Ε. Αυτοί που ψήφισαν νόμο για μισθούς 586, και 511 Ευρώ μεικτά. Αυτοί που μείωσαν τους μισθούς και συντάξεις. Αυτοί που κλέβουν μέσα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τις πενιχρές οικονομίες των εργαζομένων, τους πενιχρούς μισθούς και συντάξεις μέχρι και τα επιδόματα. Αυτοί που δίνουν στους επιχειρηματικούς ομίλους το δημόσιο χρήμα με το τσουβάλι μέσα από πληθώρα αντιλαϊκών νόμων που έχουν ψήφιση κάνοντας την παρανομία νομιμότητα. Έρχονται τώρα προκλητικά για χάρη των μονοπωλίων να πουν την εργατική τάξη και τις οικογένειες τους, ότι πρέπει να μάθουν να ζουν με ψίχουλα, μέσα στην μιζέρια, και στην φτώχεια. Για να μπορεί η αστική τάξη και όσοι την υπηρετούν να ζουν μέσα στην χλιδή από την δουλειά της εργατικής τάξης .

Συνάδελφοι Και Συναδέλφισσες
Δεν πρέπει να γίνουμε απλή παρατηρητές, καταγράφοντας την σαπίλα που οικοδομούν η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και οι κεφαλαιοκράτες, για μας και τα παιδιά μας . Αυτήν η πολιτική δεν έχει τελειωμό, αν η εργατική τάξη δεν αντιδράσει. Να μην ανεχτούμε άλλο αυτήν την κοροϊδία ,να μην συμβιβαστούμε με την μείωση των απαιτήσεων μας . Να μην δεχτούμε να ζήσουμε με τα ψίχουλα. Η απάντηση πρέπει να δοθεί στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο σύνταγμα να βουλιάξει η Αθήνα απαιτώντας εδώ και τώρα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ME ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ:
Επίδομα ανεργία 600 ευρώ για όλους τους ανέργους για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις και όρους για όλη την διάρκεια της ανεργίας .
Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθό κάτω των 751 Ευρώ .Κανένας εργαζόμενος να μην δουλεύει ανασφάλιστος ,χωρίς συλλογικές συμβάσεις .
Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καλυφτούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και την μεγαλοεργοδοσία . Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ .Να επανέλθουν άμεσα ο 13ος και ο 14ος μισθός .
Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς ,τις εργασιακές σχέσεις ,την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις.
Να μπει φρένο στην φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος . Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες
Μπορούμε με την ενότητα και των αγώνα μας , να βάλουμε φρένο στην εξαθλίωση, στην τρομοκρατία, στον εξευτελισμό, στην ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων που οικοδομούν η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και η εργοδοσία. Μπορούμε να πάρουμε πίσω όλα αυτά που μας πήραν, όλα αυτά που μας κλέβουν. Εμείς παράγουμε των πλούτο στην καμπούρα μας κάνουν περιουσίες οι καπιταλιστές, αυτό πρέπει να αλλάξουμε.
Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ στην Αθήνα.
Λεωφορεία θα ξεκινήσουν την παρασκευή το βράδυ από την Κεντρική πλατεία της Κατερίνης.
Τηλ Συμμετοχής. 69371111270-- 6976371437
Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας
<< Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ >>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου