ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

24/11/14

Καταδικάστηκε ο γιατρός του Νοσοκομείου Κατερίνης, που συνελήφθη με «φακελάκι»

Δώδεκα μήνες φυλακή και 5.000 ευρώ πρόστιμο, επέβαλε την Παρασκευή το απόγευμα το Τριμελές Πλημελειοδικείο Κατερίνης, σε γιατρό του Νοσοκομείου Κατερίνης, ο οποίος συνελήφθη να λαμβάνει «φακελάκι»Η ποινή φυλάκισης, έχει τριετές ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ οι 12 μήνες που επέβαλε το Τριμελές Πλημελιοδικείο Κατερίνης στο γιατρό είναι μεγαλύτερη από εκείνη της εισαγγελέως, η οποία πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου αλλά με 4 μήνες φυλάκιση. Το Δικαστήριο, αναγνώρισε στον γιατρό (κατά πλειοψηφία) το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω γιατρός, συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στο Νοσοκομείο Κατερίνης, να λαμβάνει 300 ευρώ από συγγενή ασθενή για να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση. Τα τρία χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, είχε προσημειώσει η ασφάλεια Κατερίνης και έτσι τα χρήματα βρέθηκαν στο γραφείο του γιατρού.

Όσον αφορά τον γιατρό (μέσω του συνηγόρου του) δήλωσε ότι είναι αθώος, υποστηρίζοντας πως δεχόταν αφόρητη πίεση από τον καταγγέλοντα να δεχθεί τα χρήματα.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, τα χρήματα δεν βρέθηκαν «επάνω στον κατηγορούμενο», αλλά στο γραφείο του και από την πλευρά που καθόταν οι αστυνομικοί. Μάλιστα υποστήριξε ότι «έτρεξε να τους τα επιστρέχει», αλλά δεν πρόλαβε, αφού η απόσταση από τη θέση που καθόταν οι δύο αστυνομικοί (ο ένας εξ’ αυτών γιος του ασθενούς), μέχρι την πόρτα, μεσολαβούσε μικρή απόσταση με αποτέλεσμα να έχουν εισβάλει ήδη οι αστυνομικοί που περίμεναν έξω από το γραφείο του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο καταδικασθείς γιατρός απομακρύνθηκε από το Νοσοκομείο Κατερίνης και αν πιστέψουμε τις δηλώσεις για το περιστατικό του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου, δεν θα εργαστεί ποτέ ξανά στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ωστόσο, η απομάκρυνση του συγκεκριμένου γιατρού, δημιουργεί μείζον θέμα στη λειτουργία της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κατερίνης, η οποία μένει χωρίς γιατρούς και αναγκαστικά θα βάλει «λουκέτο» μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης…

Είτε έτσι, είτε αλλιώς τα πραγματικά θύματα της υπόθεσης, είναι οι πολίτες της Πιερίας οι οποίοι περίμεναν (και θα συνεχίσουν να περιμένουν για καιρό) να εγχειριστούν ή ακόμα και να εξεταστούν στη συγκεκριμένη κλινική του νοσοκομείου Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου