ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

27/11/14

Σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ Σαμαράς-Βενιζέλος

Έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, θα έχει στις 10:00 π.μ. ο… πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σήμερα, στις 10.00 το πρωί, στο Μέγαρο ΜαξίμουΣτη συνάντηση θα γίνει συνολική αξιολόγηση των εξελίξεων, μετά και τις διαβουλεύσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας με την τρόικα, στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση δεν κατέληξε σε συμφωνία, με τρόικα και Αθήνα να διαφωνούν -κυρίως- στο θέμα του δημοσιονομικού κενού.

Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών και τηλεδιασκέψεων.

Έκτακτη σύσκεψη χθες το βράδυ

Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των κ.κ. Χαρδούβελη, Παπασταύρου και Λαζαρίδη, προκειμένου να γίνει μία πρώτη εκ του σύνεγγυς ενημέρωση του Αντώνη Σαμαρά και να συζητηθούν τα επόμενα βήματα της ελληνικής πλευράς.

Το δημοσιονομικό παραμένει το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα, με τρόικα και Μαξίμου να διαφωνούν για το ύψος του, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι κατά τη μαραθώνια συνάντηση στο Παρίσι, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι τόνοι ανέβηκαν, όταν γίνονταν αναφορά στο θέμα.

Από την πλευρά της κυβέρνησης επιχειρείται να κατέβουν οι τόνοι, αλλά είναι, πλέον, προφανές ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρωθεί -εάν αυτό είναι δυνατό, τελικά- η αξιολόγηση, μέσα στο έτος. Εν μέσω αυτού του κλίματος, ενισχύονται, εν τω μεταξύ, τα σενάρια παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου