ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

7/12/14

Νέο “φιάσκο” της ΕΜΥ-Πρόβλεψε χιονιάδες και κυκλοφορούσαμε με τα κοντομάνικα-Κομπίνα για αγορά πετρελαίου;

Nέο “φιάσκο” της ΕΜΥ: Προέβλεπε κακοκαιρία (όπως προέβλεπε και τις προηγούμενες ημέρες) καιείχαμε μια κυριολεκτικά καλοκαιρινή μέρα, με θερμοκρασίες σχεδόν στους 24 βαθμούς Κελσίου... τουλάχιστον στα νότια προάστεια της Αθήνας, όπου αρκετοί…τολμηροί τριγυρνουσαν με κοντομάνικα.

Προβληματίζουν οι συνεχόμενες αποτυχημένες προβλέψεις της ΕΜΥ οι οποίες μας προειδοποιούσαν για έντονα καιρικά φαινόμενα και κακοκαιρία σε όλη της χώρα και εδώ και πέντε πλεον ημέρες και έχουμε στην κυριολεξία “ανοιξιάτικη” ζέστη.

Η ημέρα του Σαββάτου ήταν όχι απλώς ηλιόλουστη, αλλά και καλοκαιρινή!

Οι συνεχείς αποτυχημένες καιρικές προβλέψεις δημιουργούν προβλήματα, πέρα από την καθημερινότητα των ανθρώπων και στην γεωργία, στην αλιεία, ακόμα και στο πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού τακτικές ασκήσεις των ΕΔ, επιπέδου Τάγματος ή ακόμα και του Ναυτικού και της Αεροπορίας, συχνά αναβάλλονται εν αναμονή των “έκτακτων καιρικών συνθηκών” οι οποίες όμως δεν … έρχονται ποτέ!

Tι φταίει, είναι άγνωστο: Τα μοντέλα προβλέψεων που χρησιμοποιούν; Η κακή ερμηνεία των δορυφορικών φωτογραφιών; Οι ξαφνικές αλλαγές στην πορεία των ανέμων; Αγνωστο, αλλά κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει τι γίνεται. Αυτός ο “γλυκός” καιρός αποτελεί κυριολεκτικά “σανίδα” σωτηρίας για τον κόσμο που δεν έχει να βάλει πετρέλαιο θέρμανσης να ζεστάνει το “κοκκαλάκι” του, αλλά το ερώτημα παραμένει, γιατί η ΕΜΥ έχει πέσει τόσο έξω στις προβλέψεις της, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Χθες προβλέπονταν βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας αλλά τουλάχιστον στην Αττική και την Πελοπόνησο υπήρχε ηλιοφάνεια, και κάποιες ώρες “έσκαγε ο τζίτζικας”

Μάλιστα η πρόβλεψη αφορούσε όλο το Σ/Κ. Παντως εάν συνεχίσουν έτσι δεν αποκλείεται πολλοί να αρχίσουν να κανουν και μπάνια στη θάλασσα. Ευτυχώς ο Θεός της Ελλάδας δε μας έχει εγκταλέιψει, και παρ’οτι δεν το αξιζουμε μας προσφέρει μέχρι τώρα έναν ελαφρυ χειμώνα με αποτέλεσμα να περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι ουδείς δεν αγοράζει πετρέλαιο θέρμανσης παρά το χαμηλό της τιμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου