ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

25/1/15

Ποιόν θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Το όνομα έκπληξη για Πρόεδρος της Βουλής

Το πρώτο ζήτημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής, και ενδεχομένως πριν ακόμη σχηματιστεί κυβέρνηση αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία. είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν "παίζει" με τους θεσμούς και ως εκ τούτου θα επαναπροτείνει -εφόσον το κάνει τελικά- τον Σταύρο Δήμα για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται ωστόσο στο τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα λοιπόν με τελευταίες πληροφορίες:

- αν είναι πολιτικό πρόσωπο φαβορί είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αλλά δεν αποκλείεται και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
- αν όχι, τότε ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να εξετάζει σοβαρά και με αρκετές πιθανότητες την υποψηφιότητα του Κώστα Δουζίνα, καθηγητή του Νομικού Τμήματος του London School of Economics.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα για την εκλογή ΠτΔ σε αυτή τη δεύτερη φάση απαιτούνται 180 ψήφοι στην πρώτη ψηφοφορία, 151 στην δεύτερη και 120 το λιγότερο στη τρίτη.

Επίσης για τη θέση του Πρόεδρου της Βουλής ακούγεται το όνομα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος είναι δεδομένο ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στο υπουργικό σχήμα μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όχι για να εστιάσσει στα καθήκοντα του επικεφαλής της...."εσωκομματικής αντιπολίτευσης", αλλά γιατί όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν από κοντά δεν θα έλεγε όχι για τη συγκεκριμένη θέση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου