ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

30/5/15

«Αποχαιρετιστήρια Επιστολή του Δ/ντή του 9/θ Δημ. Σχολείου Πλαταμώνα & πρώην Προϊσταμένου του 2ου Γρ. Π.Ε. Πιερίας»


Ενόψει της αποχώρησής μου απ’ τη θέση του Δ/ντή του 9/θ Δημ. Σχολείου Πλαταμώνα, (λόγω συνταξιοδότησης), μετά από παραμονή 4 σχολικών ετών, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους θερμά απ’ τα βάθη της καρδιάς μου, για την αμέριστη συμπαράστασή σας, την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου, αλλά και την εποικοδομητική και άριστη συνεργασία μας.

Με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας, χωρίς την παραμικρή ιδιοτέλεια και υστεροβουλία, αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις με όραμα και πάθος, για τη βελτίωση και...

αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου, από όποια θέση κατείχα μέχρι τώρα στην εκπαιδευτική μου καριέρα.
Όλο αυτό το διάστημα χειρίστηκα με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ευσυνειδησίας, ζητήματα διοικητικής και παιδαγωγικής φύσεως.
Προσπάθησα τόσο από τη θέση του Προϊσταμένου, όσο και από τη θέση του Διευθυντή του 9/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Πλαταμώνα, να ασκώ τα καθήκοντά μου με υπευθυνότητα, ευσυνειδησία, αντικειμενικότητα και αμεροληψία.
Συνεργάστηκα άψογα, αρμονικά και αποτελεσματικά με όλους τους φορείς που εμπλέκονται με την Εκπαίδευση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Αντιπεριφέρεια, τους Πολιτιστικούς φορείς, τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, τους Εκπαιδευτικούς.
Η πολύτιμη εμπειρία που απέκτησα ως Προϊστάμενος 2ου Γραφείου (είχα στην εποπτεία μου 92 δημοτικά και νηπιαγωγεία, 435 εκπαιδευτικούς και 4619 μαθητές), θεωρώ ότι με βοήθησε σημαντικά να ασκήσω όσο πιο αποτελεσματικά τα καθήκοντα που απορρέουν από τη θέση του Διευθυντή του Σχολείου.
Στην τετραετή θητεία μου ως Δ/ντής του 9/θ Δημ. Σχολείου Πλαταμώνα, καταφέραμε να λειτουργήσει ο θεσμός του Υποδιευθυντή, επαναλειτούργησε το κυλικείο μετά από σχετική προκήρυξη, επιμένοντας στην ασφαλή και νόμιμη λειτουργία του, χειριστήκαμε τα πενιχρά οικονομικά με πλήρη διαφάνεια, με πλήρη ορθολογισμό των αναγκών και καταφέραμε να λειτουργήσει το σχολείο σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα έσοδά του ήταν τουλάχιστον υποδεκαπλάσια, από προηγούμενες σχολικές χρονιές.
Η οικονομική διαχείριση ουσιαστικά ελέγχεται πλέον από την ενιαία Σχολική Επιτροπή του Καλλικρατικού Δήμου Δίου-Ολύμπου και δυστυχώς λόγω της οικονομικής κρίσης η οικονομική ενίσχυση των σχολείων συρρικνώνεται.
Η αλήθεια είναι ότι πολύ δύσκολα πλέον ότι χαλάει αντικαθίσταται. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να εξοπλίσουμε το σχολείο με καινούριους Η/Υ και projectors, με σκοπό την αναβάθμιση και εξέλιξη του τρόπου διδασκαλίας και επικοινωνίας με τους μαθητές. Ανεκπλήρωτος έμεινε και ο πόθος για τη δημιουργία ενός νέου Νηπιαγωγείου, ώστε να αποσυμφορηθεί η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου, αλλά και να έχουν και τα νήπια το δικό τους ιδανικό και πολυλειτουργικό χώρο.
Με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων, αντιμετωπίστηκαν άμεσα τα όποια μικροπροβλήματα, επιδιορθώθηκαν άμεσα μικροζημιές και έγιναν κάποιες τοπικές μικροεπεμβάσεις με βάψιμο στους τοίχους. Καλό θα ήταν να προγραμματιστεί ένα γενικό βάψιμο μέσα και έξω όλου του σχολικού κτιρίου.
Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη, αν στεναχώρησα κάποιον με όποια μου πράξη ή παράληψη και κυρίως κάποιο συνάδελφο.
Ιδιαίτερα θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη από τους μαθητές αν μάλωσα κάποιον ίσως περισσότερο. Σκοπός μου πάντα ήταν να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα όλων, να αμβλυνθούν οι όποιες διαφορές, να ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα της κάθε μορφής βίας και να εξασφαλιστεί ένα ήρεμο δημιουργικό και παιδαγωγικό κλίμα.
Κοιτάζοντάς σας στα μάτια θα ήθελα να μπορώ να δω τους αυριανούς λαμπρούς επιστήμονες. Μην ξεχνάτε πως πάντα βάζουμε στη ζωή μας ψηλά τον πήχη και παλεύουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Εσείς είστε η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και καθένα προσωπικά, για την προσφορά τους και την άοκνη προσπάθειά τους για μεγαλύτερα παιδαγωγικά οφέλη στους μαθητές και για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Συνεργαστήκαμε και μοιραστήκαμε μαζί, κοινούς προβληματισμούς και οράματα για μια καλύτερη παιδεία.
Ευχαριστώ τους καθηγητές του Γυμνασίου Πλαταμώνα και ιδιαίτερα τον Γυμνασιάρχη κ. Μακροβασίλη Βασίλη, για την άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια.
Ευχαριστώ το Λιμενικό Σταθμό Πλαταμώνα, το Α.Τ. Λιτοχώρου, που πάντα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, τους Δημάρχους κ. Παπαθανασίου Γ., Φαρμάκη Γ., Δημόπουλο Κ. και όλους τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους πρώην και νυν, για την αμέριστη συμπαράστασή τους.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Σύλλογο Γονέων και τα μέλη του που πάντα με οποιαδήποτε διοίκηση προηγούμενη και τωρινή στάθηκαν δίπλα μας και βοήθησαν σε κάθε πρόβλημα.
Ευχαριστώ επίσης ιδιαίτερα την κα Ελένη που φροντίζει παρά τα όποια της προβλήματα με μεγάλο ζήλο την καθαριότητα στους χώρους του σχολείου.
Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου, ας με συγχωρήσουν όσοι δεν αναφέρθηκα και εύχομαι σε όλους σας υγεία, ευτυχία, δημιουργικότητα προσωπική και οικογενειακή. Ιδιαίτερα στους μαθητές καλή πρόοδο και να μην ξεχνούν ποτέ να βάζουν υψηλούς στόχους στη ζωή τους.

Με όλη μου την αγάπη και εκτίμηση
Ο Διευθυντής

Γ Ι Ρ Γ Ω Λ Α Σ Γ Ε Ω Ρ Γ Ι Ο Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου