ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

28/5/15

Εκτός Ευρωζώνης η Ελλάδα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος;

- Πόσο συνειδητοποιημένοι είναι οι Έλληνες εξαθλιωμένοι πολίτες την ερχόμενη Τρίτη να βρουν κλειστές τις τράπεζες;
- Πόσο ήρεμος θα μείνει ο λαός στην επερχόμενη χρεοκοπία που συζητιέται για το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος;
- Πόσο θα γονατίσουν οι ήδη διαλυμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων;


Τις τελευταίες ημέρες, ήμαστε πιο κοντά από ποτέ στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και ενδεχομένως και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπου σταθώ, όπου βρεθώ, όλοι μιλάνε για εκείνη την περίφημη ώρα, που θα ανακοινωθεί από...
εκπρόσωπο της Κυβέρνησης "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν" ή "Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, αλλάζει νόμισμα και βγαίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Τι σημαίνει όμως το ενδεχόμενο να ζήσουμε μετά από 5 χρόνια εξαθλίωσης και σκληρού Μνημονίου, κάτι ανάλογο με την Κύπρο; Πως θα φανεί στον Έλληνα το ενδεχόμενο τα ΑΤΜ να βγάζουν μάξιμουμ 50 ευρώ ημερησίως;

Είναι γνωστό, ότι οι περισσότεροι Έλληνες, έχουν κάνει γερή καβάτζα σε χρήμα για παν ενδεχόμενο. Το κακό όμως είναι, πως θα γίνει ένα ντου σε σούπερ μάρκετ με αποτέλεσμα να "στεγνώσει" η αγορά από τροφές όπως : μακαρόνια, ρύζι, γάλατα μακράς διαρκείας κτλ., έως ότου "διορθώσει" το πράγμα. Πόσο καιρό όμως θα πάρει για να διορθώσει η Ελλάδα; Και πόσες αυτοκτονίες θα έχουμε έως τότε;

Βενζίνη/πετρέλαιο κίνησης "γιοκ"
Θα στεγνώσουν όλα. Κλείνουν τράπεζες και χρηματιστήριο, σταματάει και η παραγωγή στην όποια βιομηχανία έχουμε στην Ελλάδα. Δηλαδή, μαύρη μαυρίλα, για τουλάχιστον 60 ημέρες.

Εν μέσω θερινής ραστώνης απεργίες σε όλους τους τομείς
Η "βαρεία" βιομηχανία της Ελλάδας, δηλαδή ο τουρισμός μας τρομοκρατείτε από τις απεργίες, από τα συνεχή μπλακ άουτ και από την απόλυτη παράλυση νοσοκομείων, κέντρων υγείας, Δημοσίου και τρέπονται σε φυγή. Όσοι δεν ήρθαν, ακυρώνουν τις αφίξεις τους. Τα ταξιδιωτικά γραφεία δίνουν σαφείς εντολές. Υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξουν κοινωνικές εντάσεις από αγανακτισμένους πολίτες.

Τα μαγαζιά (όσα έμειναν ανοικτά έως σήμερα) κατεβάζουν ρολά
Ποιος ιδιοκτήτης που παράγει καθημερινά ψωμί, σάντουιτς, σφολιάτες ή προϊόντα ημέρας, θα μπει σε διαδικασία παραγωγής; Και αν κάνει παραγωγή, ποιος θα ψωνίσει; Κομμένα όλα. Καφέδες, ψωμιά, σάντουιτς, τυρόπιτες. Ο κόσμος θα αγχωθεί κι άλλο. Δεν θα υπάρχει για κανέναν λόγο όρεξη για τίποτα. Μόνο αγωνία για το αύριο.

Όλοι μπροστά σε οθόνες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα
Όλος ο ελληνικός λαός, θα περιμένει την επόμενη ημέρα. Τι σημαίνει ένα ενδεχόμενο Grexit ή ένα credit control κανείς δεν ξέρει, γιατί απλά, δεν το έχουμε ζήσει. Δεν ξέρουμε πως θα γίνει, πως θα λειτουργήσει και πόσο τελικά θα μας κάνει καλό μελλοντικά.

Θα πέσουν τα "κοράκια" πάνω από την χώρα
Και όπου "κοράκια", τολμάω να γράψω πως είναι οι Ρώσοι και οι Κινέζοι. Μπορεί να πιάσει το αίσθημα και την Τουρκια. Να θελήσει να μας βοηθήσει και αυτή. Θα δώσουν ελπίδα, θα μας τα πάρουν όλα όμως. Όσα έχουν μείνει δηλαδή, γιατί τα περισσότερα, τα έχουν πάρει προ πολλού τα προηγούμενα "κοράκια".

Και κάπως έτσι, θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Κάποιοι βέβαια, θα κάνουν τα μπάνια και την ντόλτσε βίτα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου