ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

25/5/15

ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ύστερα από πολύμηνη επικοινωνία και προεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, ολοκληρώθηκε και κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική συλλογή του Γιάννη Παπαγεωργίου στη Γερμανία, από τον εκδοτικό Οίκο Goethe.
Τα ποιήματα, όπως και τα εισαγωγικά κείμενα, είναι γραμμένα σε τρεις γλώσσες, Ελληνικά, Γερμανικά, Αγγλικά και η συλλογή κυκλοφορεί με τον τίτλο:
«Άγνωστε Αδερφέ μου»
«Mein unbekannter Bruder»
«My Unknown Brother».

Πρόκειται για...


συλλογή ποιημάτων που έχει ήδη εκδοθεί στην Ελλάδα.
Ο Γιάννης Παπαγεωργίου είναι καθηγητής φιλόλογος και εργάζεται στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.
Τα ποιήματα αυτά γράφτηκαν σε διάφορες περιόδους και διατηρούν μια θεματική συνοχή και ενότητα ποιητικής έκφρασης , όσον αφορά τη λέξη, το στίχο, το ρυθμό, την υπόγεια ποιητική διαδρομή που ακολουθούν τα νοήματα και οι σκέψεις του ποιητή.
Τα ποιήματα έχουν καθαρά ανθρωποκεντρικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Ο άνθρωπος στις μεγάλες αλλά και στις μικρές του στιγμές, ενταγμένος στον ευρύτερο κοινωνικό του περίγυρο, λειτουργώντας επίσης ως άτομο εντός του συνόλου πορεύεται σε δρόμους ανηφορικούς και δύσβατους, δέχεται πιέσεις, εξωτερικές και εσωτερικές, πέφτει από τα χτυπήματα, ορθώνεται εκ νέου, μαθαίνει από τις εικόνες και τις λέξεις που βρίσκει μπροστά του να σφυροκοπούν την ύπαρξή του.
Γίνεται διαρκής μαθητής, φιλόσοφος, ηγέτης, ακόλουθος, αγωνίζεται απεγνωσμένα να αποκτήσει οντότητα και λόγο ύπαρξης, ενότητα σκέψης και δράσης, πορεία με νόημα και σκοπό.
Ο καθένας κρύβει μέσα του τον Οδυσσέα, απώτερος στόχος η ανακάλυψη της δικής του Ιθάκης, κυρίως όμως το ταξίδι που θα του αποφέρει κέρδη πολλά, γνώση, εμπειρίες, φως και όραμα ψυχής.
Σ’ ένα τέτοιο ταξίδι ο άλλος άνθρωπος γίνεται ένας άγνωστος αδερφός, ένας άλλος κόσμος που ζητά να ενωθεί με τον δικό του και να δημιουργήσει μια καινούργια ζωή, καλύτερη και ανώτερη από την προηγούμενη, ώστε ο κόσμος να αποκτήσει ομορφιά και αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου