ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

2/7/15

ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ 8 Δις ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ……(ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ)

 Σε κλίμα εκφοβισμού, τρομοκράτησης και αυταπατών, προχωράμε για το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου. Ένα δημοψήφισμα ύπουλο που αξιοποιείται από την συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), για να κάνει τον λαό συνένοχο στην νέα σφαγή που έρχεται για αυτόν, είτε με μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε με μνημόνιο (Ε.Ε-ΔΝΤ-ΕΚΤ).

Τα...


μέτρα που πάλι ο λαός καλείται να πληρώσει τώρα με την νέα συμφωνία, είναι μέτρα που γνωρίσαμε τα τελευταία 5 χρόνια από τα "μνημόνια" και το μεσοπρόθεσμο που φτωχοποιήσαν και εξαθλίωσαν τον Ελληνικό λαό. Κινούνται στην κατεύθυνση διεξόδου από την οικονομική κρίση προς όφελος του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων, συμπιέζοντας συνολικά το βιοτικό επίπεδο του Ελληνικού λαού, καταργώντας δικαιώματα και κατακτήσεις, για να εξασφαλιστεί φθηνό, υποταγμένο εργατικό δυναμικό για την αναπαραγωγή των κερδών των καπιταλιστών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πρωτοφανές προεκλογικό εμπόριο ελπίδας, παραπλάνησε λαό, ψηφοφόρους. Αποψίλωσε ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, από έναν αριστερό κόσμο που είχε κινηματικές εμπειρίες από προηγούμενα χρόνια συμμετοχή του στο κίνημα και στους λαϊκούς αγώνες και είπε ότι δεν χρειάζεται σύγκρουση και ρήξη με την Ε.Ε., αλλά με αυτόν στο αστικό κυβερνητικό θώκο θα ασκούσε φιλολαϊκή πολιτική, θα καταργούσε μνημόνια.
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και αυτό αποδείχτηκε στην ζωή. Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια είχε πάρει τα διαπιστευτήρια του από τμήματα του κεφαλαίου στην χώρας μας και εκτός, προβάλλοντας ένα άλλο μείγμα αστικής διαχείρισης διεξόδου από την οικονομική κρίση προς όφελος του κεφαλαίου. Την πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης, την επεκτατική πολιτική που είναι εξίσου αντεργατική, αντιλαϊκή σε αντιδιαστολή με την περιοριστική πολιτική, την πολιτική λιτότητας.
Και οι δυο εκδοχές κινούνται στις ράγες της ανταγωνιστικότητας, της Ε.Ε. και κερδοφορίας του κεφαλαίου και προαπαιτούν αντιλαϊκά μέτρα, ανατροπές σε εργασιακά, λαϊκά, κοινωνικά δικαιώματα.
Η πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης που αξιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να εξασφαλιστεί άμεσο ζεστό κρατικό χρήμα η από διάφορες άλλες πηγές και προγράμματα στους καπιταλιστές, στο μεγάλο κεφάλαιο, στο όνομα της περιβόητης "ανάπτυξης". Πολιτική που προϋποθέτει τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων με μισθούς πείνας 300-400 ευρώ και άλλες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο που πληρώνει ο λαός, μείωση εργοδοτικών εισφορών, προνόμια μόνο για το κεφάλαιο από την αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους και το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που ο ΣΥΡΙΖΑ λέει αξιοποίηση.
Αυτή την πολιτική έκρυψε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον λαό στο όνομα της καπηλείας "πρώτη φορά αριστερά". Και πήγε να εξωραΐσει την αντιλαϊκή πολιτική του, με τα ψίχουλα του προγράμματος Θεσσαλονίκης που θα εφάρμοζε δήθεν σε 100 μέρες και ο λαός θα ανάσανε από αυτό. Ούτε αυτό δεν μπόρεσε να κάνει, πέρα από κάποια προγράμματα επισιτισμού για πολλή εξαθλιωμένα στρώματα του λαού μας.
Έρχεται τώρα στον λαό, αφού 5 μήνες συναθροιζόταν στα σαλόνια των Βρυξελλών, με η χωρίς γραβάτες με Ε.Ε. ΕΚΤ, ΔΝΤ και πάει σε δημοψήφισμα ώστε μέσα από το ΟΧΙ που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει τον λαό συνένοχο στο μνημόνιο που φέρνει με αντιλαϊκά μέτρα, κόστους 8 δις. Η πολιτική εξαπάτηση σε όλο το μεγαλείο. Αυτό αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν διαπραγματεύονταν για τον λαό για της ανάγκες και τα συμφέροντα του. Αλλά για τους επιχειρηματικούς ομίλους, το μεγάλο κεφαλαίο που του δίνει την στήριξη του.
Ο βασιλιάς ήταν από καιρό γυμνός και γρήγορα ξεφούσκωσαν οι ψεύτικες ελπίδες, η προσδοκίες που μοίρασε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ στον λαό.
Ο λαός δεν πρέπει να πατήσει την μπανανόφλουδα που πέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ και να δηλώσει παρόν στις εξελίξεις με ρωμαλέο, γνήσιο, αληθινό ΟΧΙ όπως προτάσσει το ΚΚΕ.
Να μην διαλέξει ο λαός το σχοινί που θα τον κρεμάσουν, αλλά να δώσει την απάντηση του την Κυριακή 5 Ιουλίου στο δημοψήφισμα, ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ που λέει ΟΧΙ στην πρόταση (Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ), ΟΧΙ στην πρόταση της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
Αυτό το ΟΧΙ καταργεί μνημόνια, εφαρμοστικούς νόμος, όλο το αντιλαϊκό, αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των αστών, νόμοι που εξαθλίωσαν τον λαό. Αυτό το ΟΧΙ ανοίγει δρόμους για την λαϊκή προοπτική και κοινωνική πρόοδο, ξεφοβίζει, δίνει πραγματική ελπίδα, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων με δράση, αγώνα, συμμετοχή.
Στην γραμμή της αντιλαϊκής αντεπίθεσης, με αντικαπιταλιστικό, αντιμονοπωλιακό αγώνα, με ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, με λαϊκή συμμαχία, της μικρομεσαίας αγροτιάς, τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, καταστηματάρχες, επαγγελματίες, μικροβιοτέχνες, την νεολαία, της γυναίκες, υπάρχει ελπίδα και ο λαϊκός αγώνας μπορεί να νικήσει.
Επιστέγασμα αυτού του αγώνα θα είναι η εργατική-λαϊκή εξουσία, η γνήσια εξουσία του λαού, με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια, της μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα, με κεντρικό και επιστημονικό σχεδιασμό θα αναπτύσσεται η λαϊκή οικονομία, αποδεσμευμένη από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και της δεσμεύσεις απέναντι στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Ο λαός την Κυριακή 5 Ιουλίου στο δημοψήφισμα μπορεί να στείλει πραγματικό μήνυμα αντίστασης, περηφάνιας, αξιοπρέπειας ρίχνοντας στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.


Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος του ΚΚΕ της Κ.Ο. Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου