ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

1/7/15

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ανέστης Μωυσιάδης
Καρδιολόγος
π.Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2015 καλούμαστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να αποφασίσουμε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ στο ερώτημα που αφορά την Συμφωνία της Χώρας μας με τους Ευρωπαίους Εταίρους για τα Δημοσιονομικά μέτρα που θα ακολουθήσουμε.

Δυστυχώς όμως καλούμαστε να απαντήσουμε σε ένα ασαφές ερώτημα, το οποίο ουσιαστικά είναι χωρίς περιεχόμενο, αφού η Πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τελικά αποσύρθηκε μετά την...

εξαγγελία του Δημοψηφίσματος από τον κ.Τσίπρα.
Ο κ.Τσίπρας και οι συνεργάτες του όφειλαν με θάρρος και τόλμη, να θέσουν ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΗ στην κρίση του Έλληνα πολίτη, θέτοντας ένα απλό, σαφές,ευκρινές και κατανοητό ερώτημα:
ΕΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ
ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΊΚΗ ΕΝΩΣΗ; Με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.

Κατέφυγε όμως στον Έλληνα πολίτη να αποφανθεί σε ένα δυσνόητο ερώτημα με ΟΧΙ Ή ΝΑΙ,(πρωτόγνωρο να προηγείται η άρνηση της κατάφασης), θέτοντας με τρόπο άκρως παραπλανητικό ένα ερώτημα, μακροσκελές και δυσνόητο για τον απλό πολίτη, με στόχο να του αποσπάσει πάση θυσία την αυτονόητη απάντηση του ΟΧΙ.
Αλήθεια, ποιός Έλληνας θα δεχόταν μείωση του εισοδήματός του και περαιτέρω φτωχοποίησή του; ΚΑΝΕΝΑΣ!!!
Μόνο ενας ψυχοπαθής,μαζοχιστής και άπατρις θα ψήφιζε Ναι.
Και ο κ.Τσίπρας με υψηλό βαθμό ΑΥΟΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ με τους
πιστούς συντρόφους του αποφάσισε να προτείνει το μεγάλο Όχι.
Ήδη,οι πρώτες συνέπειες από τους μέχρι τώρα άστοχους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ , είναι άκρως ανησυχητικές και αποτελούν μόνο την αρχή του ΔΡΑΜΑΤΟΣ της Πατρίδα μας, αλλά και το ΔΙΧΑΣΜΟ στο Λαό.
Από τοποθετήσεις καθηγητών Οικονομολογίας διεθνούς κύρους επί της σημερινής εικόνα της Χώρας, υπολογίζεται ότι η μείωση του εισοδήματος του Έλληνα πολίτη μόνο σε ένα Σαββατοκύριακο ανήλθε στο 25%, ποσοστό ίσο με τη μείωση των πέντε τελευταίων μηνών.
Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς τί μας περιμένει χωρίς Συμφωνία.
Δεν τολμώ ούτε να το σκεφτώ.
Το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε ολόκληρους μήνες πηγαινοέρχονταν στις Βρύξέλλες χωρίς αποτέλεσμα και ταυτόχρονα
ο κ.Τσίπρας εξέθετε παγκοσμίως την Ευρωπαΐκή Ένωση, όπως στην
πρόσφατη ομιλία του στην Αγία Πετρούπολη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Συνέδριο, λέγοντας επί λέξει ότι:
.....Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΛΛΑ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ!!!
Δηλαδή τα 18 κράτη της Ευρωζώνης, τα οποία από φίλουςμας τους μετέτρεψαν σε αντιπάλους μας, ένας εναντίον 18.
Και την επομένη ημέρα ο κ.Τσίπρας εμφανιζόταν στο Γιούρογκρουπ από θέση "ισχύος" να ζητά συμφωνία με δικούς του όρους.
Αυτά δεν αποτελούν σοβαρούς διπλωματικούς χειρισμούς και συμπεριφορές για επίτευξη μιας αμοιβαίας και επωφελούς συμφωνίας με τους Ευρωπαίους Εταίρους από Πρωθυπουργό μιας χώρας.
Και φτάσαμε σήμερα σε μια τραγελαφική εικόνα ανατροπής της ζωής
του πολίτη με πρώτη συνέπεια στην καθημερινότητά του εξ αιτίας των άστοχων και επιπόλαιων χειρισμών του Σύριζα σε ένα ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για την ομαλή πορεία της Χώρας.
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, η Ελλάδα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο ΔΡΑΜΑ της.
Τί σημαίνει αυτό;
Αν τελικά γίνει το Δημοψήφισμα και υπερισχύσει το "ΠΕΡΗΦΑΝΟ" ΟΧΙ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο Πίεσης προς τους Ευρωπαίους, εκτιμώ ότι θα προταθεί και πάλι Νέα Συμφωνία από την Ε.Ένωση (που ήδη προτάθηκε με βελτιωμένα μέτρα) στον κ.Τσίπρα
από τους Εταίρους μας τις τελευταίες ώρες μετά την εκπνοή της ήδη λήξασας Συμφωνίας.
Διαφορετικά Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ.
Και αυτό το ΟΧΙ θα ακολουθεί το ΣΥΡΙΖΑ εφ'όρου ζωής και ο κ.Τσίπρας θα περάσει στην Ιστορία με μελανά γράμματα, γιατί η Ελλάδα θα βρεθεί στην δεκαετία του '60 με δραχμή και ό,τι αυτό συνεπάγεται. ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
Πιστεύω όμως ότι τελικά ο κ.Τσίπρας και οι συν αυτώ θα ακολουθήσουν το δρόμο του   ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΣΗΣ προς όφελος και ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Το κριτήριο της απόφασης κάθε πολίτη ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ είναι και πρέπει να είναι ένα και μοναδικό:
"Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ παγκοσμίως κατέχει την κορυφαία θέση από οποιαδήποτε άλλη Ένωση στον Κόσμο σε όλους τους τομείς, στην οικονομία,τον Πολιτισμό, κοινωνικό και επιστημονικό τομέα, καθώς και στη Δημοκρατική Σταθερότητα". Και όπως καθημερινά διαπιστώνουμε αποτελεί τη μοναδική πηγή άντλησης κεφαλαίων για την πατρίδα μας και για αποπληρωμή δανειακών και άλλων
οικονομικών αναγκών και την επανόδο στο δρόμο της οικονομικής ανόδου της Χώρας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου κατέφυγε για οικονομική ενίσχυση, γύρισε πίσω με "σκυμμένο κεφάλι", παραπέμποντάς τον οι οι καλοί τους "φίλοι" στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ποιά άλλη οικονομικη πηγή ενίσχυσης απέμεινε; Μόνον η Ευρώπη.
Γι αυτό αποτελεί χρέος και καθήκον κάθε πολίτη να ψηφίσει ΝΑΙ στην Ευρώπη και το Ευρώ. Ναι στην ασφαλή πορεία της Πατρίδας και του Λαού της με την Ευρώπη.
Κλείνοντας, θέλω να παραπέμψω τον κ.Τσίπρα και τους Συντρόφους του στη ρήση το Ρωμαίου Ιστορικού Κορνηλίου Νέπωτα(100-25 πΧ) ότι Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΟΡΑ.
Ας το έχουν κατά νου!

Την Κυριακή ψηφίζουμε ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Ανέστης Μωυσιάδης
Καρδιολόγος
π.Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου