ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

29/7/15

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 
Είναι αποκαλυπτική η απάντηση που έδωσε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία Χάρης Τζαμακλής, σε ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης, για την ψήφιση του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που αποτελούσε προαπαιτούμενο για το 3ο μνημόνιο που θα φέρει η συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), με την στήριξη (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ).
Δεν...


θα επεκταθώ στο περιεχόμενο του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που γνωρίζουν καλύτερα οι επαγγελματίες του χώρου της δικονομίας, θα πω μόνο αυτό. Ότι ο Κώδικας αυτός, κατά επιταγή των αξιώσεων της Ε.Ε.- ΔΝΤ – ΕΚΤ, γίνεται αντιδραστικότερος και προς όφελος τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Αυτό ψήφισε ο δικηγόρος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής. Και για να είμαστε δίκαιοι και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σκούφα Μπέττυ και ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κουκοδήμος και στηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζήσης Ζάννας, που στηρίζει την κυβερνητική πολιτική και ας μην ψήφισε τα προαπαιτούμενα (άλλο δούλεμα αυτό). Αλλού είναι η ταμπακιέρα όμως κατά την άποψη μου, γιατί το δούλεμα απέναντι στον Ελληνικό λαό, που στενάζει και του ετοιμάζουν τα χειρότερα, από καιροσκόπους της πολιτικής, θεματοφύλακες της πολιτικής του κεφαλαίου, πρέπει να σταματήσει.
H ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης, εγκαλεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Τζαμακλή και δικηγόρο στο επάγγελμα λίγο, πολλή για την υπερψήφιση του, του Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που ο ίδιος αντιπάλευε πριν γίνει βουλευτής και κατά 93% των δικηγόρων σε εσωτερικό τους δημοψήφισμα, τον είχαν απορρίψει. Και ρωτάν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τι έγινε και άλλαξε στάση.
Γίνεται καθαρό πλέον και μέρα με την ημέρα φαίνεται περισσότερο, η αδιέξοδη για τον λαό πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού οι βερμπαλισμοί στον λόγο τους, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα, μετά την βάρβαρη συμφωνία που κάνανε με την Τρόικα, την σύναψη συμφωνίας ενός 3ου μνημονίου, που θα εξαθλιώσει κυριολεκτικά τον ήδη τσακισμένο λαό, από της προηγούμενες μνημονιακές πολιτικές, της ευρωενωσιακές πολιτικές υπέρ του κεφαλαίου.
Σε μια επιχειρηματολογία που θύμιζε τους εκβιασμούς και τον φόβο που σκορπούσαν στον λαό, οι προηγούμενες  "μνημονιακές"  κυβερνήσεις (Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – ΛΑΟΣ), για να κάνουν τον λαό να αποδεχτεί τα βάρβαρα, αντιλαϊκά, μέτρα, βίαιης φτωχοποιήσεις τους. Ο κύριος Τζαμακλής, απάντησε στο κείμενο του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης, ότι ψήφισε τα σκληρά, αντιλαϊκά, αντιδραστικά, μέτρα, "γιατί ελλόχευε ο κίνδυνος, να μην ολοκληρωθεί η "συμφωνία" και σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της βάρβαρης, αντιλαϊκής, συμφωνίας, η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε".
Αυτά δεν λέγανε και οι προηγούμενοι και φτωχοποίησαν - χρεοκόπησαν τον Ελληνικό λαό; Αυτά τα ψεύτικα διλλήματα δεν αναπαράγανε τα ΜΜΕ, που όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση τα κατηγορούσατε-καταγγέλλατε για διαπλεκόμενα, επειδή είχαν και έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης, στην τρομοκράτηση του Ελληνικού λαού, μέσα από την παραπληροφόρηση και επικουρούσαν στις "μνημονιακές" πολιτικές, ώστε ο λαός να αποδεχτεί ως μονόδρομο την βαρβαρότητα που του ετοίμαζαν και συνεχίζουν και σήμερα?
Εσείς είπατε στον Ελληνικό λαό ότι θα βαράτε τα νταούλια και θα τους χορέψετε και φέρατε το πιο σκληρό μνημόνιο, συνέχεια των προηγούμενων, που θα είναι η ταφόπλακα δικαιωμάτων-κατακτήσεων-μισθών-συντάξεων-κοινωνικών παροχών του Ελληνικού λαού και ξεπουλήματος όλης της δημόσιας περιουσίας και υποδομών της χώρας.
Εξαπατήσατε έναν ολόκληρο Ελληνικό λαό και συνεχίζεται ακόμα. Και τον εξαπατήσατε, γιατί ξέρατε ότι καμιά διαπραγμάτευση μέσα στην Ε.Ε. δεν θα μπορούσε να είχε φιλολαϊκή εξέλιξη και κυρίως σε περίοδο ύφεσης της καπιταλιστικής οικονομίας και όξυνσης των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών. Παρόλα αυτά λέγατε ψέματα στον Ελληνικό λαό ότι μπορούσατε. Και το μόνο που έπρεπε να κάνει, είναι να σας ψηφίσει, για να τον απαλλάξετε από μνημόνια και της αντιλαϊκές πολιτικές. Το Ψέμα και η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο.
Συνεχίζετε να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό, μιλάτε για εκβιαστές δανειστές, κατά κύριο λόγο δηλαδή για την Ε.Ε.
Αυτήν ήταν, είναι και θα είναι η Ε.Ε., δεν φτιασιδώνεται, δεν διορθώνεται, όπως λέτε εσείς και σκορπάτε αυταπάτες στον λαό.βάζοντας παράλληλα εμπόδια στην ριζοσπαστικοποίηση του λαϊκού κινήματος, στους στόχους και την προοπτική του.
Η Ε.Ε. που εσείς δεν αμφισβητείται στρατηγικά, έτσι αναπτυσσόταν και αναπτύσσεται αντικειμενικά, με βάση της νομοτέλειες του καπιταλιστικού συστήματος, με ανισότιμες σχέσεις και ανισομετρία στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών – μελών της. Αφού βασικό κριτήριο ανάπτυξης των καπιταλιστικών χωρών, (ΕΝΩΣΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ Η Ε.Ε.), είναι το κέρδος των καπιταλιστών και βασικό αντικειμενικό γνώρισμα που απορρέει πάλι από της νομοτέλειες του οικονομικού συστήματος, είναι ο ανταγωνισμός.
Σε αυτή την κατεύθυνση χώρες με μεγαλύτερη οικονομική ισχύ έχουν το πάνω χέρι και επιβάλλονται με γνώμονα τα οικονομικά συμφέροντα των χωρών, των μονοπωλίων που εκπροσωπούν. Σήμερα η Γερμανία παίζει αυτό τον ρόλο, μέσα σε ένα πεδίο όμως, σκληρών ανταγωνισμών και αντιπαραθέσεων, που περιπλέκονται περισσότερο όσο κρατά η οικονομική κρίση, για το ποιο μονοπώλιο, ποιας χώρας, ποια ομάδα χωρών, ποιανού Ιμπεριαλιστικού πόλου (ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝA κ.α.), θα επιμεριστεί περισσότερο η λιγότερη ζημιά από την οικονομική κρίση. Κάτι που είχε αντανάκλαση και στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα, για αυτό όποια εξέλιξη υπήρχε και υπήρξε, θα χε από χέρι αντιλαϊκό πρόσημο. Και ας αφήσουν τα ψέματα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τους παγιδεύσαμε, τους εκβίασαν. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η Ε.Ε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιζε αυτό το παιχνίδι σαν αστικό κόμμα που είναι, για λογαριασμό των συμφερόντων του κεφαλαίου. Οι υπηρεσίες του στο κεφάλαιο είναι σημαντικές. Υπνώτιζε το λαό και σκορπούσε εσκεμμένα αυταπάτες, ότι αυτός θα ξεπεράσει της νομοτέλειες του οικονομικού συστήματος, θα τιθάσευε τους κεφαλαιοκράτες και θα εξασφάλισε φιλολαϊκή πολιτική για την χώρα. Εκεί έγκειται και η εξαπάτηση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Ελληνικό λαό. Και συνεχίζει ακόμα στον ίδιο ντορό.
Καμιά αυταπάτη για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Καμιά αναμονή από τον λαό, να πάρει τώρα την υπόθεση στα χέρια του.
Με οργάνωση σε χώρους δουλειάς, υπηρεσίες, γειτονιές, να οργανώσει την λαϊκή αντίσταση του στα μέτρα και παράλληλα να πρωτοστατήσει, μαζί με το ταξικό, εργατικό, κίνημα και το αντιμονοπωλιακό κίνημα των μικρομεσαίων της πόλης και του χωριού, αγρότες, κτηνοτρόφοι, σε προστασία της εργατικής-λαϊκής, οικογένειας, με επιτροπές κοινωνικής-λαϊκής αλληλεγγύης.
Με ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, με λαϊκή συμμαχία των μικρομεσαίων της πόλης και του χωριού, σε αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, ο λαός να παλέψει και να περάσει στην αντεπίθεση. Για αποδέσμευση από την Ε.Ε., με εργατική-λαϊκή εξουσία, που θα κοινωνικοποιήσει της μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, τα μονοπώλια, θα εφαρμόσει κεντρικό, επιστημονικό, πανεθνικό σχεδιασμό, με λαϊκό-κοινωνικό έλεγχο.
Αυτός είναι ο δρόμος του λαού, η προοπτική του για την ευημερία και πρόοδο του. Σε αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, για χειραφετημένο από την αστική ιδεολογία, της αστικές, μικροαστικές, οπορτουνιστικές, ρεφορμιστικές, δυνάμεις, μαζικό, οργανωμένο, μαχητικό, εργατικό - λαϊκό κίνημα, σύγκρουσης, ρήξης ανατροπής.

Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος του ΚΚΕ της Κ.Ο. Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου