ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

30/8/15

Τι θα γίνει τελικά με τις αποδείξεις

Τα τελευταία 24ωρα ακούγονται, λέγονται και αναπαράγονται πολλά για το πώς θα λειτουργεί το σύστημα των αποδείξεων και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η τεχνολογία του πλαστικού χρήματος.

 Στην πραγματικότητα υπάρχουν τρία δεδομένα που μπορούν να «παγώσουν» ή να ματαιώσουν τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών.
Πρώτον, για να λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα, θα πρέπει μέσα σε 3 μήνες να προμηθευτούν ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες τα ειδικά μηχανήματα (POS) για τη χρήση καρτών κι όπως έχει δείξει η φορολογική ιστορία των τελευταίων πολλών ετών, μια τέτοια διαδικασία απαιτεί διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών.
Δεύτερον, όπως προέκυψε από την επιβολή των capital controls, εξακολουθούν να υπάρχουν περίπου 500.000 συνταξιούχοι που δεν χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα είτε γιατί δεν μπορούν είτε γιατί δεν θέλουν κι αυτό αυτομάτως δημιουργεί μια «τρύπα» στο σχεδιασμό. Η υποχρεωτική χρήση καρτών από αυτούς τους φορολογούμενους εκτιμάται ότι έχει σοβαρά αν όχι ανυπέρβλητα νομικά εμπόδια.
Τρίτον, το σύστημα αυτό πρέπει να είναι υπεραπλουστευμένο και στην πραγματικότητα δεν πρέπει να απαιτεί από τον ίδιο το φορολογούμενο να ανατρέχει σε ειδικά ηλεκτρονικά αρχεία και να ενημερώνει ο ίδιος τις βάσεις δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών, αφού φορολογούμενοι χωρίς εξοικείωση ή πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα αντιμετωπίσουν πρακτικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου