ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

31/8/15

Παίρνει πίσω το ΦΠΑ στην εκπαίδευση η κυβέρνηση!

Μόνο στην Ελλάδα και το Μπαγκλαντές υπήρχε…

Ήταν σίγουρα ένα θέμα, εξαιρετικά σημαντικό που θα έπρεπε να εξετάσει η κυβέρνηση, καθώς αφορά χιλιάδες ελληνικές οικογένειες!

Mε Πράξη λοιπόν Νομοθετικού Περιεχομένου από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, αναμένεται να “παγώσει”, σήμερα, η επιβολή του φόρου 23%, στην ιδιωτική εκπαίδευση, που θα επιβάρυνε έως και 2.000 ευρώ επιπλέον τις οικογένειες.

Υπενθυμίζουμε πως κατά τη ψήφιση του επαίσχυντου τρίτου μνημονίου από τη  κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, είχε οριστεί ο ΦΠΑ, στην ιδιωτική εκπαίδευση να πάει από το 0 στο 23%. Και όταν μιλάμε για ιδιωτική εκπαίδευση δεν εννοούμε μόνο τα «ακριβά» κολέγια της χώρας μας, αλλά και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, εκμάθησης υπολογιστών κλπ.

Επίσης ένα άλλο στοιχείο που είναι εξοργιστικό είναι πως ΜΟΝΟ η Ελλάδα και το Μπαγκλαντές έχουν ορίσει φόρο στην ιδιωτική εκπαίδευση και μάλιστα στο Μπαγκλαντές είναι 6%.

Αναφορικά με το φόρο αυτό, είχε αντιδράσει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς αντιτίθεται με τους κανόνες ανταγωνισμού της Ευρώπης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου