ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

2/9/15

Μην αναλώνεσαι σε αδιέξοδες ερωτικές σχέσεις!

Την εποχή της νεότητας νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα, στην πορεία όμως ανακαλύπτεις την αποτυχία, την αμφισβήτηση, την απόρριψη και το φόβο.

Σιγά σιγά καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να πάρεις κάτι από κάποιον που δεν μπορεί ή δεν έχει να δώσει, είναι μάταιο να πλησιάζεις αυτόν που αποφεύγει κάθε προσέγγιση και να παλεύεις για μια θέση στη ζωή του, είναι άσκοπο να φωνάζεις σε κάποιον που δεν ακούει. Άλλες φορές ξεπερνάς τα όριά σου θέλοντας να δεις μέχρι πού φτάνουν και άλλες φορές βιώνεις έντονο πόνο που σε κάνουν να βρίσκεις τρόπους να προστατευτείς.

Πάντα υποστήριζα ότι οι δυνάμεις μας δεν είναι απεριόριστες, δεν υπάρχει λόγος να εκθέτουμε τον εαυτό μας σε μάταιους πόνους και πρέπει να τον προστατεύουμε ώστε να έχει ισχύ για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ζωής. Πιο πολύ φοβάμαι αυτό που μας φθείρει σιγά σιγά, όπως π.χ. η συναισθηματική βία. Η φθορά αυξάνει τις ευαισθησίες μας στις επιθέσεις, καθημερινά δεχόμαστε τόσες πιέσεις στο επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον που η σχέση πρέπει να μας γαληνεύει και να μας ηρεμεί, να μας ισχυροποιεί και να ανταποκρίνεται στην επιθυμία μας για μια χαρούμενη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου