ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

4/9/15

Πέντε πράγματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όταν μαγειρεύετε με κρασί

Η προσθήκη κρασιού στην αγαπημένη σας συνταγή μπορεί να προσθέσει εξτρά γεύσεις και αρώματα μπορεί όμως, αν το παρακάνετε, να καταστρέψει ένα δείπνο που θα μπορούσε να είναι υπέροχο! Γι΄ αυτό, πριν προσθέσετε κρασί στην αγαπημένη σας συνταγή να τι θα πρέπει να

έχετε στο μυαλό σας:
1. Σκεφτείτε τα συστατικά της συνταγής
Το κρασί περιέχει σάκχαρα, οξέα και τανίνες και κάθε ένα από αυτά μπορεί να κάνει αισθητή την παρουσία του στον ουρανίσκο σας. Περιέχει και άλλα πιο λεπτά συστατικά, τα οποία κανονικά εξαφανίζονται με το μαγείρεμα. Για να διατηρήσετε λοιπόν αυτή την ισορροπία, ελέγξτε τη συνταγή σας για όξινα συστατικά όπως χυμό λεμονιού ή ξύδι και αν υπάρχουν, μειώστε τα, για να δημιουργηθεί χώρος για τα οξέα του οίνου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν μαγειρεύουμε με λευκό κρασί. Για ψάρια ή λαχανικά, ταιριάζει ένα ξηρό λευκό κρασί, που δεν έχει περάσει από βαρέλι. Αν η συνταγή σας είναι όμως πιο βαριά, έχει π.χ. πολλά κρεμμύδια, καρότα και ντομάτες, πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι θα υπάρχει αφθονία των σακχάρων στην κατσαρόλα κατά το μαγείρεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου