ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

5/9/15

Αλκοόλ: απολαύστε υπεύθυνα!

Η κατανάλωση αλκοόλ, ειδικά για όσους δεν το «σηκώνει» εύκολα ο οργανισμός τους, θέλει πολλή προσοχή και μέτρο, για να αποφύγουμε κάποιες ανεπιθύμητες συνέπειες και να μη μην καταλήξουμε να γίνουμε βάρος στους φίλους μας…

Δείτε, λοιπόν, κάποια απλά βήματα που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε το ποτό σας, χωρίς να ξεφύγετε!

 1. Πιείτε νερό! Ένας λόγος για τον οποίο το αλκοόλ μας πειράζει, είναι γιατί δεν έχουμε ενυδατωθεί σωστά. Για αυτό, μην παραλείπετε να πίνετε νερό ενώ καταναλώνετε αλκοόλ!

 2. Φάτε καλά! ΑΝ πιείτε το ποτό σας με άδειο στομάχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας πειράξει πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο γρήγορα! Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε φάει ένα γερό γεύμα πριν απολαύσετε τη βότκα σας!

 3. Μην ανακατεύετε τα ποτά! Καλό θα είναι να αρχίσετε με ένα συγκεκριμένο ποτό τη βραδιά σας και να συνεχίσετε με αυτό. Μην πειραματιστείτε με το να ανακατέψετε διαφορετικά ποτά, γιατί τότε το αποτέλεσμα δεν θα σας αρέσει!

 4. Να ξέρετε τα όριά σας! Πολλές φορές νομίζουμε ότι κάποια ποτά είναι πιο ελαφριά και ότι αν πιούμε παραπάνω, δεν πρόκειται να μας πειράξουν! Αν νιώσετε όμως, έστω και με ένα ποτήρι κρασί, ότι δεν μπορείτε να πιείτε άλλο, μην αισθανθείτε άσχημα! Σταματήστε όταν το θεωρήσετε απαραίτητο!

 5. Θυμηθείτε παλαιότερες εμπειρίες σας! Αυτό σίγουρα θα σας βοηθήσει.. Σε περίπτωση που νιώσετε ότι ξεφεύγετε και δεν μπορείτε πλέον να ελέγξετε την κατάσταση, θυμηθείτε απλά μία εμπειρία σας από το παρελθόν που δεν είχε καλό τέλος! Αυτό σίγουρα θα σας συγκρατήσει! 6. Μην οδηγήσετε! Αν, παρόλα αυτά, κάτι δεν πάει καλά και αισθανθείτε ότι οι αισθήσεις σας δεν λειτουργούν 100% των δυνατοτήτων τους, μην οδηγήσετε! Καλέστε ένα ταξί και επιστρέψτε την επόμενη ημέρα για να πάρετε το αυτοκίνητό σας! Η δική σας ασφάλεια, αλλά και των συνανθρώπων σας, προέχει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου