ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

29/9/15

Τέτοιο φορολογικό “πιστολίδι” δεν έχει ξαναδεί ο ελληνικός λαός!

Βροχή τα νέα μέτρα…

Είναι σαν να βλέπεις αμερικανική ταινία με αστυνομική πλοκή ή κάποιο γουέστερν με Ινδιάνους  και «τρελό πιστολίδι»!!!
Έτσι μόνο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η «επίθεση» που πρόκειται δεχτεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός από τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα της «αριστερής» κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Ας δούμε λοιπόν τις  οκτώ «σφαίρες» από το οικονομικό «όπλο» της κυβέρνησης:

1. Λήγει η δεύτερη δόση για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος και πρέπει να πληρωθεί άμεσα,

2. Έως τις 20 Οκτωβρίου το υπουργείο Οικονομικών θα έχει αποστείλει τα εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, σε έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες.
3. Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
4. Έως 10 Οκτωβρίου, θα έχουν αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών και τα εκκαθαριστικά για την αύξηση της προκαταβολής φόρους σε αγρότες και επιχειρήσεις.
5. Ειδοποιητήριο να καταβάλουν αυξημένο φόρο θα παραλάβουν και οι υπόχρεοι σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης ( ακόμη και αυτοί που έχουν βάρκες!), λόγω αύξησης του συντελεστή υπολογισμού του από το 10% στο 13%.
6. Από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, ξεκινά το «μαρτύριο» με την κατάργηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ σε έξι τουριστικά νησιά του Αιγαίου (Ρόδος , Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος) μέτρο που αποτελεί έναν από τους βασικούς μνημονιακούς νόμους που υπέγραψε μέσα στο καλοκαίρι η «αριστερή» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για να καταφέρει να πάρει τα χρήματα από τους δανειστές της.

7. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση που από ότι όλα δείχνουν θα παραμείνει έως έχει!!

8. Στις 16 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, μετά την παράταση της προθεσμίας που είχε δοθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατά την προεκλογική περίοδο.
Προϋπόθεση για να μην εφαρμοστεί το μέτρο είναι η εξεύρεση ισοδύναμων, κάτι που, πάντως, θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο στο υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου