ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

3/9/15

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τώρα απόφαση για τα capital controls…

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγές στο καθεστώς των capital controls τις αμέσως επόμενες μέρες.
Στόχος της απόφασής αυτής είναι να διευκολυνθούν κυρίως οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά και οι υποψήφιοι βουλευτές που κατέρχονται στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στη χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε στο γραφείο ο υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης, με συμμετοχή αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών, της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ο κύριος Νίκος Χριστοδουλάκης θέλησε να διερευνήσει τα περιθώρια που υπάρχουν στην παρούσα φάση για περαιτέρω χαλάρωση των τραπεζικών περιορισμών.

Πάντως στις επερχόμενες αλλαγές δεν περιλαμβάνεται κάτι που να αλλάζει άμεσα όσα ισχύουν για τα νοικοκυριά, μισθοσυντήρητους και απλούς ιδιώτες.
Ωστόσο, άμεσα αναμένεται απόφαση της Επιτροπής Εγκρίσεων Τραπεζικών Λογαριασμών που θα διευκολύνει στις δραστηριότητές τους τούς υποψήφιους βουλευτές που μετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου