ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

10/10/15

Παιδιά με δυσλεξία. Αντιμετωπίστε την!

Η δυσλεξία είναι μια μαθησιακή δυσκολία, κατά την οποία οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με την ανάλυση των λέξεων και τον τρόπο γραφής...
Είναι πιθανό, αν το παιδί σας έχει δυσκολία στην ομιλία, ακρόαση, ανάγνωση, γραφή ή ορθογραφία, να είναι δυσλεκτικό. Τα δυσλεκτικά παιδιά θα ωφεληθούν από μια διαφορετική προσέγγιση στη μάθηση και, σε γενικές γραμμές, όσο πιο γρήγορα εσείς οι γονείς την εντοπίσετε, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσετε να ξεκινήσετε την θεραπεία. Πολλοί διάσημοι όπως ο Richard Branson, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και η Αγκάθα Κρίστι καθώς και άλλοι συγγραφείς, μουσικοί, ηθοποιοί και επιστήμονες κατάφεραν να ξεπεράσουν τη δυσλεξία τους, Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος ανησυχίας.

  Τι σημαίνει αυτό για το παιδί σας;
 Παρά το γεγονός ότι ένα παιδί με δυσλεξία χρειάζεται να αγωνιστεί περισσότερο για να καταφέρει ορισμένα πράγματα στο σχολείο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χαμηλότερη νοημοσύνη. Στην πραγματικότητα, το παιδί θα μπορούσε να έχει κάποια ασυνήθιστα ταλέντα.
Τα άτομα με δυσλεξία έχουν διαφορές στη δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου τους, που τους δίνουν ορισμένα πλεονεκτήματα αλλά και αδυναμίες. Αυτό σημαίνει ότι, ενώ οι δυσλεκτικοί μπορεί να έχουν προβλήματα που αφορούν τα γράμματα, τις λέξεις, τους αριθμούς ή τα μουσικά σύμβολα, μπορούν επίσης να είναι εξαιρετικά δημιουργικοί και ταλαντούχοι σε τομείς όπως η τέχνη και η πληροφορική. Η έγκαιρη διάγνωση με δυσλεξία μπορεί να είναι μια ανακούφιση τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά.
Όπως ανέφερε μία μητέρα: «Όταν ο γιος μου είχε διαγνωστεί ως δυσλεκτικό, αυτό του είχε δώσει τεράστια αυτοπεποίθηση για να ανακαλύψει ότι υπήρχε κάποιος λόγος που δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει σωστά ή να θυμηθεί πράγματα. Πριν από αυτό νόμιζε ότι ήταν ηλίθιο».

  Πόσο πιθανό είναι το παιδί σας να είναι δυσλεκτικό;
Σε γενικές γραμμές, 4-5% των παιδιών έχουν σοβαρή δυσλεξία και περίπου 10% εμφανίζουν κάποια ήπια συμπτώματα. Ωστόσο, η δυσλεξία είναι κληρονομική, έτσι αν κάποιος άλλος στην οικογένειά σας έχει δυσλεξία, το παιδί σας είναι πιο πιθανό να το αποκτήσει. Η δυσλεξία είναι πιο συχνή στα αγόρια.

  Πώς θα ξέρετε αν το παιδί σας έχει δυσλεξία;
 Αν ανησυχείτε ότι το παιδί σας μπορεί να έχει συμπτώματα δυσλεξίας θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον ιατρικό επισκέπτη ή το γιατρό σας. Πολλά χαρακτηριστικά των δυσλεκτικών παιδιών μπορούν να συγχέονται με άλλα προβλήματα της παιδικής ηλικίας.

  Κάντε ένα τεστ!
 Αν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας μπορεί να έχει δυσλεξία, τότε θα πρέπει να το ελέγξετε το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορείτε να είστε σε θέση να το βοηθήσετε να επιτύχει τους στόχους του στο μέγιστο βαθμό. Εάν το παιδί σας είναι ακόμα στο σχολείο, μιλήστε με το γιατρό σας ή τον ιατρικό επισκέπτη σχετικά με την παραπομπή σε ειδικό.

 post4life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου