ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

8/10/15

Διαβάστε πως οι επιτήδειοι αλλάζουν τα “φώτα” στις ταμειακές μηχανές..

Το φαινόμενο έχει πάρει άλλες διαστάσεις…

Λαβράκι έβγαλαν οι ξαφνικοί έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσιών Εσόδων σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία, καθώς πιάστηκαν στα «πράσα» δυο εταιρείες λογισμικού σε Αττική και σε Κρήτη, οι οποίες “βοηθούσαν” επιχειρήσεις κυρίως του κλάδου εστίασης να παραποιούν τους φορολογικούς μηχανισμούς τους για να μειώνεται εικονικά ο τζίρος τους.

Η αρχή έγινε από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε τουριστικές περιοχές όπου εντοπίστηκαν πολλές επιχειρήσεις εστίασης με παραποιημένο λογισμικό στις ταμειακές μηχανές τους.

Στην Αττική ελέχθησαν δύο εταιρείες πώλησης λογισμικού και δέκα οκτώ επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης και στην Κρήτη μία εταιρεία πώλησης λογισμικού, τρεις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης και ένα ξενοδοχείο. Κατασχέθηκαν συνολικά εξήντα εννιά υπολογιστές – φορολογικοί μηχανισμοί, πλήθος μονάδων αποθήκευσης και περιφερειακών υπολογιστών καθώς και πλήθος φορολογικών στοιχείων.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κατοικίες και βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 126.895 ευρώ.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι φορολογικοί μηχανισμοί που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση των δεδομένων και τα φορολογικά στοιχεία θα υποβληθούν σε επεξεργασία για να διαπιστωθεί το ύψος της φοροδιαφυγής.

Η παραποίηση του λογισμικού και των φορολογικών μηχανισμών, συνίστατο στην αλλοίωση των φορολογικών δεδομένων με παρέμβαση σε αυτά προκειμένου να εμφανίζονται μειωμένα έσοδα και να αποφεύγεται η απόδοση των προβλεπόμενων φόρων στο δημόσιο.

Επισημαίνεται ότι το φαινόμενο αυτό έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ιδιαίτερα στο χώρο της εστίασης, αλλά και σε άλλους χώρους, με αποτέλεσμα την απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ φορολογικών εσόδων.

ΠΗΓΗ: MAKELEIO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου