ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

12/2/16

Στην Αθήνα μεταβαίνουν σήμερα και οι αγρότες της Πιερίας, οι οποίοι θα συμμετέχουν δυναμικά στο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος.

Ειδικότερα, τέσσερα λεωφορεία με ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα από κάθε γωνιά του νομού θα ξεκινήσουν το πρωί με σημείο αναχώρησης το μπλόκο στο νότιο κόμβο της Κατερίνης.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 8 το πρωί με άφιξη στην Αθήνα μετά το μεσημέρι και ραντεβού στην Ομόνοια περίπου στις 4 με 5 μ.μ., όπου θα υπάρξει συνάντηση και συντονισμός με αγρότες απ' όλη τη χώρα. Θα ακολουθήσει πορεία προς την Πλατεία Συντάγματος, όπως έχουν προαναγγείλει. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι αγρότες θα επιστρέψουν στην Πιερία το βράδυ του Σαββάτου.

Εξάλλου, χθες πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Παλαιάς Πέλλας σύσκεψη του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου με θέμα τις περαιτέρω κινήσεις των κατά τόπους συντονιστικών επιτροπών μετά το ελλιπές, όπως το χαρακτηρίζουν, διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Ανοιχτά τα Τέμπη

Στο μεταξύ, ανοιχτά θα παραμείνουν μέχρι τις 12 σήμερα το μεσημέρι τα Τέμπη, τα οποία άνοιξαν χθες στις 21:00, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν σε γενική συνέλευση τα μέλη του μπλόκου, προκειμένου να διευκολύνουν την κάθοδο των συναδέλφων τους στην Αθήνα, παρά το γεγονός πως οι ίδιοι οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών δεν θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Ωστόσο, τις ώρες «κορύφωσης» της διαμαρτυρίας και του συλλαλητηρίου, οι αγρότες σχεδιάζουν να κλείσουν εκ νέου τα Τέμπη.

Σε κάθε περίπτωση, από χθες το βράδυ έως τη Δευτέρα η Κοιλάδα θα παραμείνει ανοιχτή για πολλές ώρες- υπάρχει και η σκέψη να μην κλείσει καθόλου- ενώ σίγουρα από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί θα είναι ανοιχτή, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των αγροτών από την Αθήνα.

Πηγή: Ολύμπιο Βήμα http://olympiobima.gr/agrotes-pierias-kathodos-stin-athina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου