ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

21/5/16

ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΑΝΗ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.500 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης.

 ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΠΛΑ.

Μοιάζει σάν «Κρητική βεντέτα». Μετά από τον σάλο που προκλήθηκε από την εγκατάσταση των λαθρομεταναστών σε παραλιακό ξενοδοχείο του Κορινού Πιερίας, όπου λίγες ημέρες αργότερα απομακρύνθηκαν, τώρα η κυβέρνηση ωσάν να «εκδικείται» την «νίκη» των Πιεριέων για την απομάκρυνση των ταλαίπωρων αυτών ανθρώπων, ετοιμάζει –σύμφωνα με πληροφορίες μας- εισβολή τριών περίπου χιλιάδων λαθρομεταναστών στο εγκαταλελειμμένο Γερμανικό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας ΚΟΡΤΑΓΚ μέσα στον παραθαλάσσιο Κορινό.

Το σκεπτικό αυτό δεν δυνάμεθα να το κατανοήσουμε. Ο δήμαρχος Κατερίνης μάλλον δεν είναι σε θέση να διεκδικεί πλέον και γίνεται «περίγελος» των κυβερνώντων με τις απανωτές «κωλοτούμπες» που του κάνουν. Σε προσωπική μου ερώτηση στον δήμαρχο κύριο Σάββα Χιονίδη γιατί τον κοροϊδεύουν οι κυβερνώντες στο προσφυγικό ζήτημα στην Πιερία, αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στο άτομό του. Τί άλλη απόδειξη χρειάζεται για του λόγου το ασφαλές; Τους πήραν από την παραλία και δεκαπλάσιους τοποθετούν μέσα στο χωριό. Το ίδιο έγινε και με την Νέα Χράνη και αλλού. Δεν είναι άραγε αυτό κοροϊδία;



Όταν ώς αρχή του τόπου αδυνατείς να διεκδικήσεις υπέρ των δημοτών σου, τότε αποδέξου ότι σε κοροϊδεύουν και σε περιπαίζουν και πράξε ανάλογα δίδοντας –επιτέλους- τον λόγο στους δημότες.

Πέραν τούτου όμως, σήμερα το πρωΐ του Σαββάτου 21 Μαΐου 2016, και κάτω από ασταμάτητη βροχή, ο καταυλισμός τής Νέας Χράνης Πιερίας άδειασε όπου και με λεωφορεία μεταφέρθηκαν οι άνθρωποι αυτοί σε καταυλισμό τής Σίνδου Θεσσαλονίκης.


Ο καταυλισμός της Χράνης θεωρήθηκε ώς ένας από τους καλύτερους και με ανθρώπους που δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα.
Το συγκινητικό είναι ότι, φεύγοντας από τον χώρο αυτόν, οι φιλοξενούμενοι τοποθέτησαν χειρόγραφο ευχαριστήριο μήνυμα στο συρματόπλεγμα ευχαριστώντας τους Έλληνες για την φιλοξενία τους.

“Thank you People of Greece. The History Will Remember your Housing”

«Ευχαριστούμε Έλληνες. Η Ιστορία θα θυμάται την φιλοξενία σας».

Υπάρχουν και οι ευγνώμονες φιλοξενούμενοι στην όλη ιστορία.

(Παρακολουθούμε την πορεία της άφιξης ή μή των 2.500 και πλέον λαθρομεταναστών στον Κορινό και θα επανέλθουμε εάν χρειαστεί)

Γιώργος Οικονομίδης
www.Pieria.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου