ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

6/5/16

Οι εργαζόμενοι στους δήμους απεργούν λόγω ψήφισης ασφαλιστικού

Στο πλαίσιο των απεργιών που έχουν προκυρήξει οργανώσεις και σωματεία οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοικηση θα συμμετέχουν και αυτοί στις απεργίες και κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό.


Σύμφωνα με  ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πρόκειται για «ένα αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που μόνο στόχο έχει την περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης 1,8 δις και τη λήψη μέτρων συνολικά 9 δις ευρώ. Η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και η μετατροπή της σε ανταποδοτική, η μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, η περικοπή του εφάπαξ είναι μόνο κάποιες από τις συνέπειες που άμεσα θα επιφέρει.

Ταυτόχρονα, στο ίδιο νομοσχέδιο, συμπεριλαμβάνονται σωρεία φορολογικών διατάξεων που αποτελούν μια νέα γενικευμένη φοροεπιδρομή, με αύξηση των έμμεσων αλλά και των άμεσων φόρων, σε συνέχεια των μέτρων που επιβλήθηκαν με τα 3 πρώτα μνημόνια και που δρομολογούν την νέα συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου