ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

24/5/16

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 23/5
Ο.Ε. Δ.Κατερίνης με σχόλια για Κατριβάνου και εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός


Με ένα θέμα προ ημερήσιας διάταξης καθώς και με πέντε θέματα της ημερήσιας διάταξης ασχολήθηκε σήμερα το πρωί (Δευτέρα 23/5) η Οικονομική Επιτροπή τού Δήμου Καταερίνης η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία τής Αντιδημάρχου Καλλιόπης Τζουμέρκα – Μπατάλα.
Από τη συνεδρίαση, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια αυτής, δεν έλειψαν και σχόλια από την ευρύτερη επικαιρότητα και συγκεκριμένα δεν έλειψαν πειράγματα αλλά και αιχμές για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στους πιστωτές τής χώρας, για 99 χρόνια, καθώς επίσης και για την παραίτηση της Βασιλικής Κατριβάνου.

Παρουσίες
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία των μελών Αλέξανδρου Γιουμίδη, Γιώργου Ίτσιου, Δημήτρη Ντούρου και Δημήτρη Βαϊνά από την πλειοψηφία, καθώς επίσης και τριών μελών από τη μειοψηφία και συγκεκριμένα τού Γιώργου Κυριακίδη, της Θεοδοσίας Χαϊλατζίδου και του Χρήστου Λιανού.
Επιπλέον, παρουσία στη συνεδρίαση είχαν η Ζωή Σερετίδου από το Τμήμα Υποστήριξης Αιρετών Οργάνων τού Δήμου, ο Διευθυντής τής Οικονομικής Υπηρεσίας τού Δήμου Κατερίνης Κωνσταντίνος Κιτιξής, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας τού Δήμου, Βαλάντης Θεοδώρου.

Η ημερήσια διάταξη

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν α) την ψήφιση διαφόρων πιστώσεων, β) τη διόρθωση της 182/2016 απόφασης Ο.Ε. που είχε ως θέμα «Ψήφιση διαφόρων δαπανών πάγιας προκαταβολής προέδρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων», γ) την έγκριση αποδιδόμενων λογαριασμών και απαλλαγή υπολόγων από τη διαχείριση ποσών, δ) τον καταρτισμό όρων δημοπράτησης για παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας για τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλώστρων, τραπεζοκαθισμάτων, λειτουργία τροχήλατου, αυτοκινούμενου  ή μη, αναψυκτηρίου, εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής κλπ, αλλά και ε) τον ορισμό δικηγόρων για διάφορες υποθέσεις του Δήμου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανακοινώθηκε ότι αποσύρονται τα θέματα 4 και 5, που αφορούσαν κατακύρωση πρόχειρου διαγωνισμού για την εκτέλεση της εργασίας με τίτλο «Καθαρισμός Παραλιακών Ακτών Δήμου Κατερίνης 2016» (αριθ. μελέτης 3/2016), προϋπολογισμού 43.379,44 ευρώ εκτός του ΦΠΑ (4ο θέμα), αλλά και έγκριση πρακτικού δημοπρασίας για την εκτέλεση της εργασίας με τίτλο «Εργασίες συντήρησης πρασίνου Δημοτικής Ενότητας Παραλίας» (αριθ. μελέτης 26/2016), προϋπολογισμού 43.584,00 ευρώ εκτός του ΦΠΑ (5ο θέμα).

Σχόλια για την παραίτηση της Βασιλικής Κατριβάνου

Η συνεδρίαση ήταν σύντομη και, σε γενικές γραμμές, κινήθηκε σε «ήρεμα νερά». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ασκήθηκε κριτική από την πλευρά τής μειοψηφίας σε κάποια σημεία που τέθηκαν από την πλειοψηφία, ενώ τόσο πριν από τη συνεδρίαση όσο και κατά τη διάρκεια αυτής δεν έλειψαν και κάποια σχόλια που ήταν συνδεδεμένα με την ευρύτερη επικαιρότητα.
Συγκεκριμένα, σχολιάστηκε η παραίτηση της Βασιλικής Κατριβάνου, τέως πλέον Βουλευτίνας τού ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, όπως είναι γνωστό, ψήφισε «ναι» επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα αλλά καταψήφισε το άρθρο για το Ταμείο Αξιοποίησης και Επενδύσεων της Δημόσιας Περιουσίας όπως επίσης και την τροπολογία που αφορά στην Αυτόματη Δημοσιονομική Προσαρμογή.
Η Δημοτική Σύμβουλος, Γνωσούλα (Θεοδοσία) Χαϊλατζίδου, που είναι και Γραμματέας τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, είχε μόνο καλά λόγια να πει για το ήθος τής κ. Κατριβάνου αλλά και για το ότι, παραιτούμενη από Βουλευτίνα τού ΣΥΡΙΖΑ, παρέδωσε και την έδρα της, δηλαδή σε αντίθεση με ό,τι κάνουν άλλοι Βουλευτές και Βουλευτίνες που δεν παραδίδουν την έδρα τους αλλά ανεξαρτητοποιούνται και συνεχίζουν αυτόνομη πορεία στη Βουλή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την πράξη παράδοσης της έδρας επαίνεσε πρώτος ο Γ.Γ. τού Δήμου, Βαλάντης Θεοδώρου.

Θ.Χαϊλατζίδου: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι υποσχέθηκε προεκλογικά

Πάντως, η κ. Χαϊλατζίδου, με την ιδιότητα της Γραμματέως τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, απάντησε και σε αιχμές που δέχθηκε, πρωτίστως από τον Δημήτρη Ντούρο, γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (η οποία άλλα έλεγε κατά το παρελθόν και άλλα κάνει σήμερα) δέχθηκε να εκχωρήσει τη δημόσια περιουσία στους πιστωτές τής χώρας για 99 χρόνια.
Η κ. Χαϊλατζίδου άκουσε και άλλες αιχμές σε βάρος τού ΣΥΡΙΖΑ και, μεταξύ άλλων, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόστηκε στην πραγματικότητα που βρήκε μετά τις πρώτες εκλογές τού 2015. Ακόμη παραδέχθηκε ότι, πράγματι τον Ιανουάριο του 2015 (πρώτες εκλογές) υποσχέθηκε άλλα και μετά τις εκλογές έπραξε άλλα, ωστόσο τον Σεπτέμβριο του 2015 (δεύτερες εκλογές) υποσχέθηκε αυτά που σήμερα πραγματοποιεί. Επομένως, οι πολίτες ήξεραν καλά τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δεύτερες εκλογές και ψήφισαν ξανά  τον ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει τη χώρα (μαζί με τους ΑΝΕΛ).

Αναδημοσίευση  http://www.epirroes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου