ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

26/6/16

Έρχεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Την παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις έχουν «προεξοφλήσει» οι φορολογούμενοι, κάνοντας ουσιαστικά παύση την Παρασκευή, έξι μέρες πριν λήξει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών και ενώ μένουν ακόμη να κατατεθούν περίπου 2 εκατ. δηλώσεις.


Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται εκ των πραγμάτων να ανταποκριθεί και να δώσει μια παράταση , ίσως μέχρι και τα μέσα του Ιουλίου, χωρίς όμως να μετακινήσει χρονικά την ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος που θα παραμείνει η 30η Ιουλίου.

Με βάση την εκκαθάριση των 4,04 εκατομμυρίων που έχουν κατατεθεί οι  1.930.091 δηλώσεις είναι μηδενικές.

Οι αιτίες της καθυστέρησης υποβολής των δηλώσεων ήταν πολλές. Στην αρχή της περιόδου, η καθυστέρηση είχε ως αιτία την αποχή των φοροτεχνικών από τα καθήκοντά τους, ως μέσο διαμαρτυρίας για το νέο ασφαλιστικό.

Στη συνέχεια ήρθε ο βομβαρδισμός των φορολογικών μέτρων, με την μείωση του αφορολόγητου (και άρα αύξηση της παρακράτησης) και τις αλλαγές στους έμμεσους φόρους.

http://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου