ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

30/7/16

ΣΑΣ ΜΕΤΑΦEPΟΥΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ-ΣΟΚ: «Μεταδώστε το...Να προφυλαχτεί ο λαός...»

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με Στοιχεία ΦΩΤΙΑ

Πρόκειται για μια έρευνα του Boston Consulting Group το οποίο ανέπτυξε έναν τρόπο για να μετριέται η «βιώσιμη ευημερία» μιας χώρας. Η μέθοδος σύμφωνα με τα δεδομένα έχει σαν βάση 44 διαφορετικούς δείκτες και το  κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι μόνο ένας από αυτούς.

Άλλοι δείκτες εκτός του ΑΕΠ είναι πχ το ποσοστό ανεργίας, ο πληθωρισμός, η διάδοση ασθενειών, το προσδόκιμο ζωής, η ποιότητα και η προσβασιμότητα στην εκπαίδευση, η κατάσταση του περιβάλλοντος, ο έλεγχος της διαφθοράς, η ελευθερία του Τύπου και πολλά άλλα.

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε  στον χάρτη που σας παραθέτουμε  που δημιουργήθηκε με βάση τα δεδομένα η χώρα που είναι στο No1  είναι η Νορβηγία ενώ πολύ υψηλές βαθμολογίες πετυχαίνουν και οι υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, οι χαμηλότερες βαθμολογίες συναντούνται στην Ανατολική Ευρώπη και στην βαλκανική χερσόνησο. Τα Σκόπια βρίσκονται στην τελευταία θέση στην Ευρώπη με βαθμολογία 42,9 ενώ η Αλβανία είναι στην βάση. Την Ελλάδα την συναντάμε να έχει την χαμηλότερη βαθμολογία στην Ευρωζώνη συγκεντρώνοντας 62,6 βαθμούς.

Όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς, μπορεί η Ελλάδα να είναι σύμφωνα με αυτήν την έρευνα στην χαμηλότερη βαθμολογία, αλλά αν είχε συμπεριληφθεί στους δείκτες και το μέτρο της ασφάλειας των χωρών ίσως να μην είχε την ίδια θέση...

http://eimaste-edo.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου