ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

26/8/16

Ο Διαγόρας Σεβαστής έχει δυναμική!

του Γιώργου Ροδάκογλου
«Το ποδόσφαιρο από μόνο του ως άθλημα έχει μια ξεχωριστή δυναμική, η νοοτροπία όμως  που επικρατεί  στην Ελλάδα  πρέπει να αλλάξει για να φτάσουμε στο επίπεδο των ξένων σωματείων».

 Ο  Ραφαήλ Γούτσιος συγκρίνοντας   τις συνθήκες οργάνωσης   των ελληνικών ομάδων με την ομάδα Χράντετς Κράλοβε  στη Τσεχία, όπου έπαιξε  για περίπου ένα χρόνο , σημειώνει ότι η ειδοποιός διαφορά  εντοπίζεται κυρίως  στην κουλτούρα του κοινού και όχι  στη  προσπάθεια των παραγόντων .
«Αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο με πολύ σοβαρότητα και αυτό  το βλέπεις από  τα μικρά σωματεία και φτάνει έως τα μεγάλα. Οι παράγοντες προσπαθούν το ίδιο και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το κοινό όμως είναι αυτό που διαφέρει. Στο εξωτερικό το ποδόσφαιρο δεν αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο ως ένα ευτελές ή ένα «πολυφορεμένο» αν θέλεις άθλημα από τους νέους».
Ξεκίνησε παίζοντας ποδόσφαιρο σε ηλικία οκτώ ετών ενώ στα δεκαπέντε  του βρεθηκε στην ΑΕ Ποντίων Κατερίνης  και στη συνέχεια  στον Αιγινιακό.  Ακολούθησε ο Πιερικός  ,η Ρούβα Κρήτης  η Τσεχία και τώρα ο Διαγόρας Σεβαστής. Ο ίδιος μάλιστα  αποτελεί  μια από τις πολλές  μεταγραφές που έγιναν με την άνοδο της ομάδας στη Γ. Εθνική.
«Ήρθαν  στιγμές που μετάνιωσα  που ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο. Σ αυτό  όμως κάθε φορά έπαιζαν ρόλο οι καταστάσεις όπως αυτές εξελίσσονταν μέσα στις ομάδες,  ωστόσο δεν σου κρύβω ότι πολλές φορές πικράθηκα. Τώρα όμως είμαι σε ένα πολύ διαφορετικό «στάδιο». Ο Διαγόρας είναι μια σοβαρή ομάδα με σοβαρή διοίκηση και το κλίμα που επικρατεί είναι ότι καλύτερο έχω δεί έως τώρα. Το μυστικό δε βρίσκεται  μόνο σ ένα καλό προπονητή όπως είναι  ο Κώστας Παπαδόπουλος αλλά και  στη διοίκηση. Ο Ιωάννης Συμεωνίδης ως πρόεδρος δείχνει ότι αγαπάει πραγματικά την ομάδα μας και αυτό για έναν ποδοσφαιριστή που παρατηρεί τα πάντα είναι πολύ σημαντικό».
Ο Ραφαήλ Γούτσιος  ως νέος της Πιερίας   εκφράζει ίσως  σήμερα  και εκατοντάδες άλλους συναδέλφους του  ποδοσφαιριστές που έχουν άποψη, όραμα και όνειρα.
«Αυτό που θέλω όπως και  όλοι οι συναθλητές μου είναι να παίξω  σ ένα υψηλότερο επίπεδο. Γι αυτό όμως χρειάζεται υπομονή, επιμονή αλλά και τύχη».
Ο ποδοσφαιριστής από την Κατερίνη θεωρεί ότι ζει σ έναν ευλογημένο τόπο όπως χαρακτηρίζει την περιοχή του και καμαρώνει για την καταγωγή του.
«Η Πιερία έχει πολύ έντονα αναπτυγμένα όλα τα πολιτιστικά στοιχεία. Πολιτισμός δεν είναι μόνο ο αθλητισμός, είναι η αρχαιολογία είναι η ιστορία μας ,είναι ο Όλυμπος».
Ένα άλλο στοιχείο που δεν αφήνει αδιάφορο τον Ραφαήλ  είναι αυτό που έχει να κάνει με την  πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα την οποία και παρακολουθεί.
« Η κατάσταση είναι θλιβερή. Δεν φταίει ένας αλλά όλοι όσοι συμμετείχαν στην κεντρική  διοίκηση. Η χώρα μας θα αλλάξει μόνο με την αλλαγή της γενιάς των πολιτικών».
Ο εικοσάχρονος ποδοσφαιριστής κοινωνός του αθλητισμού δίνει τη δική του μάχη  υπέρ της  καταπολέμησης  των  ναρκωτικών, μήνυμα που επιχειρεί να περάσει  όχι μόνο στους συνομήλικους του αλλά κυρίως στους νεώτερους.
«Η κύρια αποστολή βέβαια είναι της πολιτείας. Αυτή πρέπει να δίνει τα ανάλογα ερεθίσματα ώστε οι νέοι να βρίσκουν διέξοδο σε θετικές ενασχολήσεις. Εγώ από την πλευρά επιχειρώ να συμπαρασύρω τους νέους στον αθλητισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου