ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

30/8/16

Ανοίγει «πόρτα» για τους ανέργους. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να εργάζονται με μισθό, το επίδομα ανεργίας

Η δυνατότητα προώθησης προγράμματος για 10.000 ανέργους διάρκειας 12 μηνών σύμφωνα με το οποίο το επίδομα ανεργίας να..
μετατρέπεται σε επίδομα εργασίας με την επιχείρηση να καλύπτει το υπόλοιπο ποσό ώστε ο ωφελούμενος να λαμβάνει τουλάχιστον τον κατώτατο το μισθό εξετάστηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης της ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Πως θα λειτουργεί το σύστημα των ανέργων

Στην πράξη ο άνεργος εφόσον το επιθυμεί και αυτό αποτελεί βασική προϋπόθεση του προγράμματος θα μετατρέπει το επίδομα ανεργίας που θα λαμβάνει από το ΟΑΕΔ σε επίδομα απασχόλησης το οποίο θα συμπληρώνεται από τον εργοδότη.
Η διάρκεια του προγράμματος ενδέχεται να φτάσει τους 12 μήνες με τον ΟΑΕΔ να καλύπτει το επιπλέον ποσό στην περίπτωση που η επιδότηση ανεργίας διαρκεί λιγότερο.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις της επιχείρησης
Από τη μεριά του, ο εργοδότης θα υποχρεούται να διατηρήσει στην εργασία τον άνεργο για τρεις μόνο μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος. Αν και το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από εθνικούς πόρους, το Υπουργείο Εργασία θα πρέπει να το συζητήσει με την τρόικα προκειμένου να υπάρξει θετική απόφαση.
Την ιδιαίτερη σημασία μιας τέτοιας συνάντησης για το μείζον πρόβλημα της ενίσχυσης απασχόλησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας και έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση επισήμανε ο «κομμουνιστής» Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

http://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου