ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

22/8/16

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ του Σαββίδη Παναγιώτη

Το ψέμα, η συκοφαντία, η λάσπη, ο αντικομμουνισμός, αποτελεί τακτική της  χρυσής αυγής  με βάση τους στρατηγικούς της στόχους. Βασικός, κεντρικός, στρατηγικός της στόχος, είναι η διαιώνιση και αναπαραγωγή του καπιταλιστικού συστήματος.

Στρατηγική που περιέχεται συγκαλυμμένα στο πρόγραμμα της. Η << χρυσή αυγή >>,  αποσπά  την πολιτική από την οικονομία και ως βασικό πολιτικό καθήκον της, έχει την συνεργασία των τάξεων, στην βάση της καπιταλιστικής οργάνωσης της οικονομίας, της ατομικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής, του καπιταλιστικού κέρδους.
Που αυτό σημαίνει στον καπιταλισμό. Υποταγή και τυφλή υπακοή του εργαζομένου λάου, στις ανάγκες του κεφαλαιοκράτη, καπιταλιστή, μέσα από την εκμετάλλευση της εργασίας, για τη αναπαραγωγή του κέρδους. Βασική νομοτέλεια της καπιταλιστικής οργάνωσης της οικονομίας, που οι φασίστες και ναζί δεν βγάζουν τσιμουδιά, υπηρετώντας έτσι το κεφάλαιο, του καπιταλιστές, το σύστημα.
Αυτές της οικονομικές, παραγωγικές σχέσεις στην οικονομία,  οι ναζί της << χρυσής αυγής >> της συγκαλύπτουν, αφαιρώντας, αυθαίρετα, το ταξικό πρόσημο στην οικονομία. Έτσι κάνουν όλα τα φασιστικά , ναζιστικά κόμματα - κινήματα στον κόσμο και όχι τυχαία. Και με πέπλο το έθνος και την εθνικόφρονη προπαγάνδα, συγκαλύπτουν  τον ταξικό – εκμεταλλευτικό χαρακτήρα  αυτού του συστήματος, αποπροσανατολίζουν – παραπλανούν  λαϊκές δυνάμεις, μέσα από τον λαϊκισμό και την δημαγωγία. Για να αναχαιτίσουν κάθε τάση ριζοσπαστισμού του λαού, με στόχο να υπηρετήσουν αυτό το σύστημα,  για λογαριασμό των μονοπωλίων και καπιταλιστών.
Αυτό αποδεικνύεται και από την  ιστορία.  Αφού οι ναζί της Γερμανίας, οι φασίστες σε Ιταλία, αλλά και σε όλο τον κόσμο, είχαν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, με μονοπώλια, καπιταλιστές. Και όταν  τα παλιά αστικά κόμματα, σοσιαλδημοκράτες , συντηρητικοί, δεν μπορούσαν να διαχειριστούν, με την πολιτική τους, την κατάσταση για λογαριασμό των κεφαλαιοκρατών. Τότε έδιναν το πράσινο φως, για να παραδοθεί η εξουσία σε ναζί και φασίστες. Έτσι έγινε στην Γερμανία με τον Χίτλερ, έτσι έγινε και στην χώρα μας με τον φασίστα Μεταξά και αλλού.
Για αυτό ο φασισμός βρίσκεται στην μήτρα αυτού του συστήματος.  Τα αστικά κόμματα, είναι αυτά που του παραδίδουν την εξουσία στους φασίστες, όταν αυτά χάνουν την αίγλη που είχαν, απαξιώνονται και δεν μπορούν με ευκολία, να χειραγωγούν και να αφομοιώνουν τον λαό  στους κόλπους τους, όπως έκαναν παλιότερα. Ο φασισμός και ναζισμός είναι γιος και φρουρός του συστήματος.
Μια φασιστική – ναζιστική κυβέρνηση, δεν κλονίζει σε τίποτα, την εξουσία των κεφαλαιοκρατών, καπιταλιστών, στο πεδίο της οικονομίας. Ίσα, ίσα, τους βοηθά, στην ένταση της εκμετάλλευσης της εργασίας, για την μεγιστοποίηση των κερδών τους. Πολλοί ισχυροί μονοπωλιακοί όμιλοι, που δραστηριοποιούνται  σήμερα, γιγαντώθηκαν από φασιστικά καθεστώτα του μεσοπολέμου.
Ο φασισμός – ναζισμός εχθρεύεται το εργατικό – λαϊκό κίνημα, τους αγώνες, της διεκδίκησης του. Έτσι και η << χρυσή αυγή >>  επιτίθεται με συκοφαντίες , ψέματα και λάσπη, στα εργατικά σωματεία, στους φορείς και συλλόγους του λαϊκού κινήματος, στις απεργίες, στις λαϊκές κινητοποιήσεις.
Ταυτίζει όλο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με τη ρεμούλα, την συναλλαγή, την ιδιοτέλεια, την κομματοκρατία.  Βρίζει συλλήβδην το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και γενικότερα. Για να σκορπίσει  απογοήτευση στις τάξεις των εργαζομένων, του λαού γενικότερα, να παραδοθούν εντελώς στις αξιώσεις των κεφαλαιοκρατών, καπιταλιστών.
Η προπαγάνδα αυτή των ναζί της << χρυσής αυγής >>, που ταυτίζουν της ρεφορμιστικές δυνάμεις, στο εργατικό, συνδικαλιστικό, κίνημα, που συνδιαλέγονται με καπιταλιστές, δεν βάζουν εμπόδια στις εφαρμοζόμενες αντεργατικές, αντιλαϊκές, πολιτικές, δρώντας προδοτικά ως προς τον εργαζόμενο λαό, με της ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ,  της αντιμονοπωλιακές, αγωνιστικές, συσπείρωσης, δεν είναι τυχαίο.
Στόχος είναι εκείνες οι δυνάμεις, που έχουν την βούληση, να οργανώσουν την εργατική – λαϊκή πάλη, να βάλουν, μαζικά, μαχητικά, εμπόδια στις πολιτικές φτωχοποίησης,  εξαθλίωσης,  του λαού μας, να διεκδικήσουμε με βάση της σύγχρονες, κοινωνικές μας ανάγκες και παράλληλα να οργανωθεί η γραμμή της αντεπίθεσης.
Αυτό πολεμάει η << χρυσή αυγή >, μέσα από την ομογενοποίηση και γενίκευση. Το ΠΑΜΕ, της αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις  και κυρίως τους κομμουνιστές, που δρούνε μαχητικά, πρωτοπόρα, μέσα στο ταξικό, αντιμονοπωλιακό,  συνδικαλιστικό κίνημα, μαζί με όλο τον λαό.
Το ταξικό κίνημα φοβάται μόνο το κεφάλαιο. Αυτό πολεμάνε με λύσσα και οι ναζί της << χρυσής αυγής >> ,για λογαριασμό των κεφαλαιοκρατών, καπιταλιστών, του συστήματος.
Και τη ώρα που βρίζει και χλευάζει, μέσα από την προπαγάνδα της, όλα τα σωματεία, τους συλλόγους των εργαζομένων, τους συλλόγους των μικρομεσαίων αγροτών, κτηνοτρόφων, επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, μικρών εμπόρων σαν κομματικά παραμάγαζα. Είναι η ίδια, που εδώ και ένα χρόνο, δήθεν στήνει σωματεία και συλλόγους και τα ονομάζει, σωματεία υπό την σκέπη της << χρυσής αυγής >>.
Είναι αυτή που ταυτίζει το κόμμα, με της κοινωνικές οργανώσεις, της εργατικές – λαϊκές οργανώσεις. Είναι αυτή, που κάνει, αυτό που δήθεν βρίζει για όλους τους άλλους και τα ονομάζει κομματικά παραμάγαζα. Σωματεία με ιστορία πάνω 100 χρόνων, που έχουν δώσει το αίμα τους εργαζόμενοι, για τα δικαιώματα τους. Είναι η μοναδική, που δήθεν κάνει συνδικαλιστικούς συλλόγους, σωματεία και έχει στις αίθουσες τα φασιστικά λάβαρα της, τα σήματα της, τα συνθήματα της. Είναι αυτή που φτιάχνει σωματεία σφραγίδες της, γιατί ξέρει πολλή καλά, ότι δεν έχει θέση στους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος γιατί εκεί θα αποκαλυφθεί η προβοκατόρικη δράση της, εις βάρος των εργαζομένων, του λαού γενικότερα.
Και φυσικά δεν  έπιασε την << χρυσή αυγή >>, κανένας πόνος για το συνδικαλιστικό κίνημα, για τους αγώνες και τον λαό. Ψάχνει ζωτικούς χώρους, για να μπορεί να χειραγωγεί τον λαό, τους εργαζόμενους. Και κυρίως εκεί που αναπτύσσεται αγωνιστική δράση και δημιουργούνται προϋποθέσεις και  όροι για σύγκρουση και αντεπίθεση.
Σίγουρα την ανησύχησαν οι αγροτικοί αγώνες που έγιναν τον χειμώνα, που δεν είχε καμιά συμμετοχή και δεν ήταν πουθενά. Και τώρα τρέχει  με μεταφερόμενους ανά της Ελλάδα και ανθρώπους της, που δεν έχουν σχέση με την κτηνοτροφία, την αγροτιά και δήθεν στήνει αγροκτηνοτροφικούς συλλόγους.
Όσα εμπόδια να βάλει, όσες παγίδες και να στήσει, αυτή, μαζί με τα αφεντικά της και το αστικό προσωπικό, τίποτα δεν θα σταματήσει την λαϊκή πάλη, τους αγώνες του λαού, που πρέπει να φτάσουν  μέχρι το τέλος.
Υπάρχουν πολλά εχέγγυα, για το ρόλο και τους σκοπούς των ναζί της << χρυσής αυγής >>. Εχέγγυα που κόσμος, που έχει παραπλανηθεί, εξαπατηθεί, να τους αφήσει και να τους στείλει από εκεί που ήρθαν.
Καμιά ανοχή στους ναζί, φασίστες, καμιά εμπιστοσύνη στα αστικά κόμματα, μικροαστικά, οπορτουνιστικά κόμματα,  κόμματα του συστήματος ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ  - ΛΕΒΕΝΤΗ), κόμματα Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου, Καρατζαφέρη κ.α.
Ο λαός ένα δρόμο έχει να διαλέξει. Τον δρόμο του αγώνα, της ταξικής πάλης, με  λαϊκή συμμαχία. Είναι ο μόνος δρόμος της αξιοπρέπειας, που κάνει τον λαό πρωταγωνιστή, χωρίς να αναθέτει σε άλλον τα ζητήματα του. Και βάζει στο επίκεντρο της πάλης, τον πραγματικό ένοχο, που είναι το κεφάλαιο, η καπιταλιστική εξουσία – ιδιοκτησία.
Σε κατεύθυνση αντεπίθεσης, ανατροπής, ο λαός μπορεί να νικήσει και να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα θα βοηθήσει σε αυτή την προοπτική.

Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου