ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

30/8/16

Η εφορία θα εισπράξει ακόμη και από «νεκρούς»! Βρίσκει ενεργά ΑΦΜ και αδειάζει λογαριασμούς χωρίς να ρωτήσει κανέναν!

«Άλλοι για Χίο τράβηξαν και άλλο για Μυτιλήνη» λέει το άσμα αλλά μάλλον ο συνθέτης δεν είχε λογαριάσει και την εφορία!!


Η Εφορία στην Ελλάδα, είναι κάτι σαν το ταχυδρόμο! Χτυπάει πάντα δύο φορές. Και σαν να μην έφτανε που 3,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν χάσει τον λογαριασμό και δεν ξέρουν τι χρωστάνε, άλλοι 75.000 έχουν πέσει στην παγίδα του νόμου και πρέπει να πληρώσουν «κερατιάτικα»!
«Χρωστάς και ας μην το ξέρεις»!
Τουλάχιστον 210.000 φορολογούμενοι έχουν βρεθεί τον τελευταίο χρόνο ξαφνικά αντιμέτωποι με χρέη που μόνο η Εφορία γνώριζε ότι έχουν, ενώ το 30% δεν το έχει μάθει ακόμα!
Τελευταίο κρούσμα είναι οι 3.000 φορολογούμενοι που αν και έσπευσαν έγκαιρα και προτού δοθεί παράταση να υποβάλουν δήλωση φόρου εισοδήματος Ε1, ακόμα και αν έχουν πληρώσει ήδη το ποσό που έδειξε η εκκαθάριση, θα λάβουν ειδοποίηση ότι πρέπει τώρα να πληρώσουν ακόμα περισσότερα γιατί από δικό της λάθος η Εφορία ξέχασε να τους χρεώσει το τέλος επιτηδεύματος. Παρότι οι δηλώσεις τους είναι σωστά συμπληρωμένες, η Εφορία, που έκανε το λάθος, τους κάλεσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να υποβάλουν ξανά φορολογικές δηλώσεις για να γίνει νέα εκκαθάριση.
Και να κάποιος πιστεύει πως τα έχει κάνει όλα καλά και έχει πάει διακοπές τι κάνει;;
Το «λάθος» τους αυτό ίσως το πληρώσουν ακριβά αν δεν διαβάσουν έγκαιρα την ειδοποίηση που τους έστειλε η Εφορία ότι τους αναζητεί για να υποβάλουν πάλι τις δηλώσεις τους στο Taxisnet από τις διακοπές τους ή όπου αλλού στον κόσμο βρίσκονται.
Ακόμα χειρότερα, απειλούνται χωρίς να το ξέρουν με προσαυξήσεις, κατασχέσεις ή απώλειες ρυθμίσεων που έχουν συμφωνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου