ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

30/8/16

ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΑΝΑΠΟΛΟΥΝ ΕΞΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ

Σίγουρα οι ναζί της "χρυσής αυγής" γνωρίζουν, ότι η εποχή που διανύουμε, η καπιταλιστική οικονομική κρίση πέρα ότι υπονομεύει το βιοτικό επίπεδο του λαού μας, αποσταθεροποιεί και κλονίζει ηθικούς κώδικες, που είναι εμποτισμένη...
με ανιδιοτέλεια, ψυχή, περηφάνια, πρόσφορα για αγώνα, για το λαϊκό δίκιο, την ελευθερία του λαού και δεν χρειάστηκε κανένα πρωτόκολλο αναγνώρισης για καταξιωθούν στην συλλογική κοινωνική συνείδηση.
Ανεξάρτητα το τι πιστεύει, τι οραματίζεται κάποιος, οι δυναμικές που αναπτύσσονται σαν φυγόκεντρες τάσεις στις εκμεταλλευτικές κοινωνίες, από την δράση πολιτικών, κοινωνικών υποκειμένων, που αποφασίζουν να μην στενάζουν άλλο, κάτω από το καθεστώς της ταξικής εκμετάλλευσης και κοινωνικής καταπίεσης, αναπτύσσουν κοινωνικές – πολιτικές διεργασίες που το αποτύπωμα τους θα μείνει στην ιστορία, σαν κρίκος της ιστορικής – κοινωνικής εξέλιξης.
Η νομοτέλεια αυτή, της ιστορικής – κοινωνικής εξέλιξης , έχει αντικειμενικό χαρακτήρα ως προς το επιστημονικό της περιεχόμενο, γιατί διέπεται από της αρχές της ταξικής πάλης και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, ούτε να διαγραφούν. Αποτελούν μεθοδολογικά κομμάτι της συλλογικής ιστορικής σκέψης και βασικό συστατικό ανάλυσης, για την ανθρώπινη, ιστορική, κοινωνική εξέλιξη.
Από αυτή την σκοπιά η επιστημονικότατα της μεθοδολογίας αυτής δεν ακυρώνεται, αφού αυτό που γεννούσε το νέο στους κοινωνικοοικονομικούς σχηματισμούς ήταν. Η ταξική πάλη στο απόγειο της, στις κορυφαίες στιγμές της και έφερνε στο προσκήνιο το καινούργιο, επιστέγασμα της μαχητικής δράσης, της πρωτοπόρας κινητικότητας των εκμεταλλευόμενων, καταπιεζόμενων μαζών. Έτσι εξελίσσονταν και εξελίσσονται οι κοινωνίες.
Οι ταξικές μάχες, οι ταξικές συγκρούσεις, έχουν την ταξική βία εγγενές χαρακτηριστικό, αφού το παλιό δεν παραιτείται και το νέο πρέπει να εδραιωθεί, για να προχωρήσει η κοινωνική εξέλιξη, η ιστορία. Εκεί γεννιέται η σύγκρουση και έχει αντικειμενικό χαρακτήρα.
Η ταξική βία και σύγκρουση θα αμβλυνθεί, με σκοπό να αφανιστεί, όταν θα ανατραπούν οι εκμεταλλευόμενες παραγωγικές σχέσεις στην οικονομία και κυριαρχήσουν οι σοσιαλιστικές σχέσεις παράγωγης – κατανομής.
Μόνο οι φασίστες, οι ναζί, υπηρετώντας στρατηγικά, τα ταξικά συμφέροντα των εκμεταλλευτών - κεφαλαιοκρατών, όχι <<παραδοσιακά>>, μέσα από τον αστικό κοινοβουλευτισμό που απαξιώνεται σε περιόδους οικονομικής κρίσης, αλλά από αυταρχικές δομές άσκησης εξουσίας, με τον αρχηγό του κράτους να είναι ο υπέρτατος νόμος. Μόνο αυτοί, απροκάλυπτοι αντικομουνιστές, εχθροί του ιστορικού – διαλεκτικού υλισμού, της επιστήμης, δημιουργούν συνθήκες πολτοποίησης της αντικειμενικής γνώσης, ισοπεδώνοντας το υποκείμενο της κοινωνικής – ιστορικής εξέλιξης, που είναι ο εκμεταλλευόμενος, ο καταπιεζόμενος λαός.
Έτσι οι ναζί της << χρυσής αυγής >>, μέσα από το φασιστοσάιτ τους, όχι μόνο επιθύμησαν της εξορίες και τα ξερονήσια που εκτοπίστηκαν, βασανίστηκαν, χιλιάδες λαού, που δεν έσκυψαν το κεφάλι, που αγωνιστήκαν ενάντια σε κατακτητές φασίστες, ναζί, όπως Γερμανούς, Ιταλούς και βούλγαρους φασίστες, που πάλεψαν και δεν φοβήθηκαν την τρομοκρατία του αστικού κράτους, για δημοκρατικά δικαιώματα, λαϊκά δικαιώματα, για ελευθερίες. Γιατί αυτοί εξορίζονταν, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές.
Οι ναζί της << χρυσής αυγής >> θέλουν και μας λένε μέσα από το σάιτ τους << ότι το καλό πράμα αργεί και θα ανοίξουν αυτοί ξανά τα ξερονήσια για να στέλνουν εξόριστους εκεί ξανά τους κομμουνιστές >> και <<μπορεί η Μακρόνησος να έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα, αλλά αυτό θα ισχύει μέχρι να έρθει η χρυσή αυγή στην εξουσία>>, μας λέει το σάιτ των ναζί, έτσι άπλα.
Μέρα με την ημέρα η << χρυσή αυγή >> δείχνει το αληθινό, αποκρουστικό της πρόσωπο, που συγκαλύπτει, για να εγκλωβίζει δυσαρεστημένο κόσμο στους κόλπους της, από της πολιτικές των αστικών κομμάτων, με πατριδοκάπηλες κορώνες, εμποτισμένες με ρατσιστικό δηλητήριο, μίσος και μισαλλοδοξίας. Δίνουν έτσι της καλύτερες υπηρεσίες στο σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης και κοινωνικής καταπίεσης, αφού αξιοποιείται σαν ένα επιπλέον ανάχωμα στην ριζοσπαστικοποίηση του λαού. Στην πάλη του λαού για να χειραφετηθεί από την αστική πολιτική, αστική ιδεολογία, στην πάλη του λαού, για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας – εξουσίας.
Οι φασίστες και οι ναζί είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Το σύστημα υπερασπίζονται όταν αυτό κλονίζεται, αποσταθεροποιείται από της οικονομικές κρίσεις. Κρίσεις που υπάρχουν στο DNA του συστήματος και από αυτές δεν μπορεί να ξεφύγει, υπάρχουν νομοτελειακά, αντικειμενικά, στην καπιταλιστική οργάνωση της οικονομίας.
Οι ναζί της << χρυσής αυγής >> είναι έτοιμοι, με ταξικό φανατισμό και ενθουσιασμό που θα ζήλευαν, οι ίδιοι οι κεφαλαιοκράτες, να ανοίξουν τους τόπους εξορίας, τα μαρτυρικά ξερονήσια όπως η Μακρόνησο και να στείλουν εκεί ξανά τους κομμουνιστές, όπως μας << ενημερώνουν >> από το σάιτ τους.
Αυτά οραματίζεται η << χρυσή αυγή >> εξορίες, στρατόπεδα συγκεντρώσεων, εκτοπισμούς.
Απλά να υπενθυμίσουμε αυτός ο τόπος, αυτός ο λαός που ξέρει από εκτοπίσεις, εξορίες, φυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, εκτελέσεις, δεν πρόκειται να επιτρέψει, ξανά στα φαντάσματα του παρελθόντος να επιστρέψουν. Και επειδή δεν πρέπει να μείνει ούτε στα όνειρα τους αυτό. Ο λαός πρέπει να στείλει τους ναζί από κει που ήρθαν, να τους καταδίκασει σαν δύναμη αποκρουστική, αντιδραστική, αντιλαϊκή, που εχθρεύεται το αγωνιζόμενο λαϊκό κίνημα, τους αγώνες του λαού, της διεκδίκησης του, για μια καλύτερη ζωή, χωρίς εκμεταλλευτές και καταπιεστές και να ανατρέψει μαζί, το σύστημα που τους γεννάει και τους θρέφει.

Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου