ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

29/8/16

CNBC ΤΩΡΑ!!!«Προετοιμάζονται για ένα πυρηνικό χειμώνα της οικονομίας»!!!

CNBC ΤΩΡΑ!!!«Προετοιμάζονται για ένα πυρηνικό χειμώνα της οικονομίας»!!!
Τα αδύναμα εταιρικά κέρδη, η τραπεζική κρίση, και η ψηφοφορία του Brexit αναγκάζουν τις τράπεζες να προετοιμαστούν για το χειρότερο σενάριο κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Σύμφωνα με το CNBC παραθέτοντας την άποψη ενός σημαντικού τραπεζικού στελέχους (που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του), οι τράπεζες «προετοιμάζονται για ένα πυρηνικό χειμώνα της οικονομίας.»

«Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την ενεργοποίηση του άρθρου 50, δημοψηφίσματα σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, που μπορεί να οδηγήσουν σε διάλυση του ευρώ ή πτώση της στερλίνας σε τιμές των 1,20 δολαρίων ή χαμηλότερες. Οι τράπεζες είναι έτοιμες για οτιδήποτε τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μετά το Ηνωμένο Βασίλειο υποψήφιες για να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με παρόμοιο τρόπο είναι οι Γαλλία και Ολλανδία, όπως και Σκανδιναβικές χώρες, όπως η Δανία και η Φινλανδία.
«Οι αγορές μισούν την αβεβαιότητα και τα γεγονότα του τρέχοντος έτους έχουν, δυστυχώς, δημιούργησαν μια πολύ μυστηριώδη κατάσταση γύρω από το τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια», πρόσθεσε ο τραπεζικός.

Οι μετοχές στις μεγαλύτερες τράπεζες έχουν κατακόρυφη πτώση. Η Deutsche Bank έχει χάσει σχεδόν 45 τοις εκατό, η Credit Suisse έχει χάσει το 41 τοις εκατό και η Royal Bank of Scotland, έφτασε κάτω από το 35 τοις εκατό το 2016. Η αβεβαιότητα και η αστάθεια έχουν πλέον εμφανιστεί σε όλους τους τομείς της οικονομίας -από την εξόρυξη ορυκτών μέχρι παραγωγή αυτοκινήτων, όπου εντοπίζεται σημαντική πτώση εσόδων.

Μέχρι στιγμής, μόνο το Brexit ήταν εκείνο έθεσε σε μεγάλη αβεβαιότητα την παγκόσμια οικονομική ατζέντα, αλλά οι αναλυτές προτρέπουν τις εταιρείες να συνεχίσουν να εργάζονται παρά το ασαφές μέλλον και να κάνουν βήματα για να «αποτρέψουν το ρίσκο να απλουστεύσουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.»

Ωστόσο, σύμφωνα με τη γνώμη του αναλυτή Laith Khalaf: «Νομίζω ότι το κύριο πρόβλημα για το δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι η αβεβαιότητα που προκαλείται από Brexit, αν και αυτό είναι πιθανό να συνεχιστεί για δύο χρόνια ή περισσότερο, οπότε υποψιάζομαι ότι οι εταιρείες είναι πιθανόν να σηκώσουν τα μανίκια τους και να λειτουργήσουν κανονικά την επιχείρησή τους».



hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου