ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

29/9/16

Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς - Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, πεζοπορία στον Όλυμπο

Ο ΕΟΣ Βροντούς καλεί τα μέλη και τους φίλους του για πεζοπορία στον Όλυμπο την Κυριακή 2/10/ 2016 στην διαδρομή: Κοκκινοπλός (1150μ)- Ρούδι 1800μ)- Άνθιμος (1777μ)-Κίτρος(1765μ)..Ρέμα, Σταλαματιάς.

Φανταστείτε μια ονειρεμένη!!! Πορεία που θα μας ξεδιψάσει στην ψηλότερη βρύση της Ελλάδος!!! Φανταστείτε μια ονειρεμένη, οπτική πρόκληση σε μία σειρά από τις ωραιότερες, καταπληκτικές, πανοραμικές κορφές του Ολύμπου.


 Υψομετρική Διαφορά:1300μ.
Μήκος:9χμ.
ΜέγιστοΥψόμετρο:2450μ.
Διάρκεια,διαδρομής:06:00ώρ.σνλ
Βλάστηση:.Πυκνό.Πευκοδάσος.–Αλπικό.τοπίο
Σήμανση:Αρκετά.καλή
Βαθμός:Δυσκολίας:Α+

Περιγραφή

Ακολουθώντας την επαρχιακή οδό Κατερίνη-Ελασσόνα περνάμε τον Άγιο Δημήτρη ,και τη διασταύρωση προς Λιβάδι κατηφορίζοντας ,φθάνουμε στο πύθιο, εδώ θα αναζητήσουμε και θα ανακαλύψουμε την μυστηριώδη σπηλιά ΤΣΑΚΑΛΟΠΕΤΡΑ και τα κρυφά ΑΣΚΗΤΑΡΙΑ σε σύντομο χρονικό διάστημα επιστρέφουμε προς Κοκκινοπλό. Η ανάβαση θα ξεκινήσει από την γραφική πλατεία Κοκκινοπλού σε υψόμετρο 1150 μ Ανηφορίζοντας τα στενά σοκάκια του χωριού, με μπούσουλα το διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε4 όπου σε περίπου 20 – 30 λεπτά φθάνουμε στο Κιόσκι υψ 1350μ. με χαρακτηριστική θέα προς τον κάμπο.
Εκεί αφήνουμε το Ε4 και την απίστευτης ομορφιάς ρεματιά της Σταλαγματιάς στα δεξιά μας και ακολουθούμε το παλιό μονοπάτι που μέσα από πυκνό πευκοδάσος μας ανεβάζει σε λιγότερο από 01:30 ώρ στη τοποθεσία ΡΟΥΔΙ , όπου δεσπόζει η πασίγνωστη και ψηλότερη βρύση του Ολύμπου Ρούδι στα 1800μ, κτισμένη το 1952.
Αφού απολαύσουμε την υπέροχη θέα γύρω μας και δροσιστούμε βλέποντας τις κορυφές Σμέο ή (άχαρη κορυφή) υψ 2087μ, Χότζα (υψ 2589μ), Άνθιμο (υψ 1998μ) , τα Πιέρια όρη (υψ 2194μ) και το χωριό Λιβάδι. Ανηφορίζουμε την κορυφογραμμή στην αλπική πλεον ζώνη που συνδέει τις κορυφές «Άνθιμος» (1198 μ.) και «Κίτρος» (2416 μ.) όπου και ο προορισμός μας.
Στην κορυφή «Κίτρος» η θέα είναι εξαιρετική. Απλόχερα απλώνεται το μεγαλείο της φύσης, όπου αχόρταγα ρουφάς με το βλέμμα σου κάθε εικόνα .Δεν ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις, μπροστά το βύθισμα καταλήγει στην Σταλαγματιά, πίσω το απότομο βύθισμα καταλήγει στην περιοχή Ξερολάκι, απέναντι τα Πιέρια Όρη και πίσω μας ξεπροβάλει το τρίκορφο του Ολύμπου Μύτικας 2918μ- Σκολιό 2911μ -Στεφάνι 2908μ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Mε IX: Ώρα 07:30 στο parking του LIDL περιοχή ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα .

ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ : Τεκερίδης Θεόδωρος (Olympus Mountain Activities )

Κόστος συμμετοχής: Μοιραζόμαστε τα έξοδα μετακίνησης
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ : Σακίδιο ημέρας 25-40 λτ , Μποτάκια πεζοπορίας ,Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, Αδιάβροχο , δύο μπλουζάκια, Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ατομικό, Παγούρι 1,5-2 λίτρων, Μπατόν , καπέλο - χαρτομάντιλα, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια) ,Προσωπικά αντικείμενα ,Φωτογραφική μηχανή.
Και μη ξεχάσετε το χαμόγελο σας !!
Υ.Γ Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας η λόγω καιρικών συνθηκών. Σημείωση: Η εξόρμηση ενδείκνυται και για αρχάριους και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και καλό επίπεδο εξοπλισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου