ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

23/9/16

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ?

Ένα σκηνικό διχασμού και έντασης, με αφορμή τα ζητήματα προσφύγων – μεταναστών, στήνεται το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας.


Πρόθυμοι για την δημιουργία αυτής της τεχνητής πόλωσης, πάνω σε υπαρκτά προβλήματα, είναι η δράση των ναζί της χρυσής αυγής και όχι μόνο. Αφού πολλοί επενδύουν πολιτικά, στα ζητήματα του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Στην κατάσταση αυτή που δημιουργείται και όπου εμφανίζεται, ευθύνες έχει η συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ), που με της ευλογίες της Ε.Ε., έχει εγκλωβίσει τους πρόσφυγες και μετανάστες στην χώρα μας και κυριολεκτικά τους έχει πετάξει στα λεγόμενα HOT – SPOT, με της συνθήκες διαβίωσης εκεί, να είναι άσχημες, να μη τηρούν βασικές προϋποθέσεις, για την εγκατάσταση ανθρώπων που θα ζήσουν κάποιο διάστημα εκεί. Τα HOT – SPOT μετατράπηκαν, σε έγκλειστοι χώροι, προσφύγων, μεταναστών.

Και σε όλο αυτό το ζοφερό σκηνικό, περιέργειες ΜΚΟ, να έχουν πάρει επάνω τους την προστασία προσφύγων - μεταναστών, με χορό πολλών εκατομμυρίων, να έχει στηθεί από λεγόμενα ευρωπαϊκά κονδύλια, γύρω από το θέμα αυτό.

Οι ρητορείες ρατσιστικής βίας, τα εθνικόφρονα λογύδρια, οι πατριδοκάπηλοι, οι φωνές μισαλλοδοξίας, ξενοφοβίας, έχουν στόχο, ένα λαϊκό ακροατήριο, που κυριεύεται από άγνοια, φόβο για το άγνωστο και παράλληλα είναι οργισμένο, με της πολιτικές διεξόδου από την οικονομική κρίση, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συγκροτημάτων, των μονοπωλίων, που φτωχοποιούν, εξαθλιώνουν, τον λαό μας.

Στις φωνές ρατσιστικού μίσους και φασιστικής βίας, πρωταγωνιστούν δήθεν << αγανακτισμένοι>> πολίτες. Ολωσδιόλου τυχαία, όλοι τους, είναι μέλη, στελέχη των ναζί της << χρυσής αυγής >>, που η προβοκατόρικη δράση τους, θέλουν να γενικευτεί, με αυτά τα ζητήματα, τα ζητήματα προσφύγων – μεταναστών.

Αυτή η γενίκευση, επιδιώκουν να έρθει σε μια εποχή, που ανοίγει η συζήτηση για την <<δεύτερη αξιολόγηση>> κλείνοντας της ουρές της << πρώτης αξιολόγησης >> ,μεταξύ κουαρτέτου ( Ε.Ε.- ΔΝΤ- ΕΚΤ – ΕMF), συγκυβέρνησης ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΕΛ ), σε εποχή που οι συνταξιούχοι όλης της χώρας, τους περικόπηκαν το 50% με 60% των ήδη κουτσουρεμένων συνάξεων και έρχονται νέες περικοπές σε επικουρικές και παρακρατήσεις, με την φορολεηλασία να κόβει την ανάσα μικρομεσαίων της πόλης και του χωριού και τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, να βρίσκονται πάλι στην κλίνη του Προκρούστη, με στόχο την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την ντε φάκτο κατάργηση των απεργιών κ.α.

Στην κρίσιμη αυτή στιγμή για τον Ελληνικό λαό, για το εργατικό - λαϊκό κίνημα, πρέπει να σημάνει συναγερμός, αγωνιστική εγρήγορση, ξεσηκωμός, από την πλειοψηφία του λαού, που πλήττεται από αυτές της πολιτικές, που έχουν στόχο να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου, μέσα από τη καταστρατήγηση λαϊκών δικαιωμάτων, κατακτήσεων, κοινωνικών παροχών.

Να οργανώνεται η λαϊκή πάλη, για να σταματήσουμε τα μέτρα που μας εξοντώνουν, να παλέψουμε, για να ανακτήσουμε της απώλειες που είχαμε, τουλάχιστον των τελευταίων 6 χρόνων , να διεκδικήσουμε με βάση της σύγχρονες λαϊκές, κοινωνικές μας ανάγκες και όχι με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και της αντοχές της οικονομίας και να οργανώσουμε την γραμμή της λαϊκής αντεπίθεσης.

Αυτή την ώρα, διαλέγουν οι ναζί της << χρυσής αυγής >>, να παίξουν τα βρώμικα παιχνίδια τους, αποπροσανατολίζοντας τον λαό, παραπλανώντας τον, με ψέματα και σκευωρίες, του τύπου. <<Οι πρόσφυγες, μετανάστες, έρχονται για να αποχριστιανοποησούν τον λαό>>, <<να αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας>> και άλλα τέτοια φαιδρά επιχειρήματα. Δίνοντας της καλύτερες υπηρεσίες στο σύστημα και στην πολιτική διαχείρισης του, ώστε ανώδυνα να περνάνε μέτρα, αδιαμαρτύρητα, χωρίς εμπόδια από τον λαό, χωρίς να ανοίγει ρουθούνι, με την λαϊκή ψυχολογία ηττημένη και παραδομένη στην μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Αυτός είναι ο στόχος τους, αυτό τον ρόλο παίζει η<< χρυσή αυγή>> για λογαριασμό του συστήματος.

Προσανατολίζουν να εκτονώσουν, την λαϊκή οργή, τον λαϊκό θυμό, από της αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές, πάνω σε πρόσφυγες και μετανάστες. Παράλληλα με την << χρυσή αυγή >>, να παίζει και το δικό της πολιτικό παιχνίδι, να προωθεί της ναζιστικές της θέσεις, την ρατσιστική της ρητορεία, της ξενοφοβικές της θέσεις, τα μισαλλόδοξα ανιστόρητα, αντιεπιστημονικά κηρύγματα της.

Ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να τσιμπήσει στο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του αυτό τον καιρό, με πρόσφυγες - μετανάστες. Να μην παρασυρθεί σε παιχνίδια προβοκάτσιας.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, έφυγαν από εμπόλεμες ζώνες, από άνομες, ακήρυχτες, εχθροπραξίες και η βαρβαρότητα δεν τους αφήνει να ζήσουν. Ευθύνη για την κατάσταση τους, φέρνου οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., που παίζουν παιχνίδια, νέας χάραξης ζωνών επιρροής, μαζί με άλλους ιμπεριαλιστές, όπως η Ρωσία κ.α.

Αυτοί ευθύνονται για το δράμα των προσφύγων, μεταναστών. Οι ιμπεριαλιστές που υπερασπίζονται τα μονοπώλια, τους καπιταλιστές και οξύνουν τους ανταγωνισμούς, για το ποιο μονοπώλιο, ποιανού ιμπεριαλιστικού πόλου, συμμαχίας, θα κερδίσει το προβάδισμα στου ανταγωνισμούς, για τον έλεγχο ενεργειακών πηγών, κοιτασμάτων και των δρόμων μεταφοράς. Γιατί έτσι, μονοπώλιο η ομάδα μονοπωλίων, θα βγουν αλώβητοι από την οικονομική κρίση του συστήματος και συνάμα πιο κερδισμένοι, από τον άγριο ενδοιμπεριαλιστικό – ενδομονοπωλιακό ανταγωνισμό, που της συνέπειες τους πληρώνουν οι λαοί, με πολέμους, φτώχεια, δυστυχία.

Για αυτά οι φασίστες, η << χρυσή αυγή >>, άχνα δεν βγάζουν, για τους πραγματικούς ενόχους, που πρέπει να αντιπαλέψουμε. Τους αθωώνουν με την πρακτική και την πολιτική τους, αφού και οι ίδιοι παίζουν στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και αντιπαραθέσεις, για τα συμφέροντα εγχώριων μονοπωλίων και μη, που είναι εχθρικά ως προς τα λαϊκά συμφέροντα. Τόσο πατριώτες είναι.

Τα προβλήματα και τα ζητήματα των προσφύγων – μεταναστών είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος από της πολιτικές φτωχοποίησης του λαού μας.

Η ίδιοι που καταδικάζουν τον λαό μας στην φτώχεια, μέσα στην μιζέρια, να μην σηκώνει κεφάλι και να ζει συμβιβασμένος και υποταγμένος, είναι αυτοί που συμμετέχουν ενεργά στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, για τα ενεργειακά κοιτάσματα και της πηγές και δημιουργούν του πολέμους, με αποτέλεσμα λαοί να γίνονται πρόσφυγες και μετανάστες.

Ίδιος είναι ο εχθρός και για τον Ελληνικό λαό και για πρόσφυγες – μετανάστες. Ο ιμπεριαλισμός, ο μονοπωλιακός καπιταλισμός και εκεί πρέπει να στρέψουμε τα βέλη μας, αν θέλουμε να προχωρήσουμε κοινωνικά, με λαϊκή ευημερία, ασφάλεια και ειρήνη. Αυτά δεν μπορούν να τα εγγυηθούν, να τα κατοχυρώσουν οι ιμπεριαλιστές, τα μονοπώλια, οι καπιταλιστές. Ίσα, ίσα, είναι θεματοφύλακες, φορείς της αντίδρασης, που ματώνουν τους λαούς, για τα κέρδη των λίγων.

Στον αντίποδα της προβοκατόρικης δράσης των φασιστών, για την ανάπτυξη μαζικών εργατικών - λαϊκών αγώνων, ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου, για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για την προώθηση της λαϊκής συμμαχίας, βρίσκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ – ΟΓΕ - ΜΑΣ, με τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, να αποτελούν την ψυχή αυτών των αγωνιστικών συσπειρώσεων.

Από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν το αποπροσανατολιστικό παιχνίδι που παίζεται, με αφορμή τους πρόσφυγες και μετανάστες, απάντησαν αγωνιστικά σε προβοκατόρικες, αντιδραστικές δράσεις. Έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη σε προσφυγές, μετανάστες, καταδικάζοντας τον εθνικισμό, ρατσισμό, την μισαλλοδοξία, εκατέρωθεν. Φώναξαν οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, ίσα, ίσα, πολλά τους ενώνουν.

Οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, οι δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας, καλούν τον λαό, σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα, να συστρατετούν με το ταξικό – αντιμονοπωλιακό κίνημα, να μπουν στον αγώνα , στην λαϊκή πάλη, με σαφής στοχεύσεις. Να εμποδίσουμε, να ακυρώσουμε, παλιά, νέα, αντιλαϊκά μέτρα, να παλέψουμε για της απώλειες που είχαμε τα τελευταία τουλάχιστον 6 χρόνων, να διεκδικήσουμε με κριτήριο της σύγχρονες λαϊκές – κοινωνικές ανάγκες, που της κάνουν καύσιμο, οι πολιτικές της Ε.Ε., του κεφαλαίου, για να ανακάμψουν τα κέρδη τους. Να οργανώσουμε την γραμμή της λαϊκής αντεπίθεσης.

Αυτός είναι ο δρόμος του λαού, για να ανασάνει σήμερα, να μην συμβιβαστεί με την φτώχεια, την μιζέρια, τα ψίχουλα και να αγωνιστεί για την ζωή και την προοπτική του, που είναι έξω από την Ε.Ε., χωρίς εκμεταλλευτές καπιταλιστές και μονοπώλια, με τον ίδιο τον λαό, να κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει, ικανοποιώντας όλες της λαϊκές – κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων , των καπιταλιστών, των μονοπωλίων.

Σε αυτό το ξέφωτο υπάρχει η λαϊκή ελπίδα και όχι στο μαύρο, άραχνο, που ετοιμάζουν οι καπιταλιστές για τους λαούς, ένα σύγχρονο μεσαίωνα, με τα φερέφωνα τους, της ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τα κόμματα τους, μαζί με τους φασίστες και ναζί.

Σαββίδης Παναγιώτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου